Στη ΖΕΠ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης

1 Min Read

Συνεχίζει σήμερα για δεύτερη μέρα την περιοδεία του στην περιοχή ο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη ενώ παρέστη και στην παράδοση – παραλαβή του Κτηνιατρικού εργαστηρίου, στην Λευκόβρυση .

Το πρώην Κτηνιατρικό Εργαστήριο Κοζάνης παραδόθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έπειτα από απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η περιφέρεια θα αξιοποιήσει την υλικοτεχνική υποδομή της εν λόγω εγκατάστασης με σκοπό την κτηνιατρική έρευνα, την επιζωοτιολογική διερεύνηση ζωοανθρωπονόσων στην περιοχή και την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και ενημέρωσης προς τους κτηνοτρόφους.

Στη συνέχεια ο Υπουργός θα επισκεφθεί την επιχείρηση αρωματικών φυτών ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ Ο.Ε. (Τζιμίκας Στέργιος), στην Αναρράχη, το Πρότυπο Κέντρο Κτηνοτροφίας και εκπαίδευσης Βλάστης ενώ το μεσημέρι θα παραστεί σε συνάντηση φορέων για την διεπαγγελματική οργάνωση οσπρίων, στο αμφιθέατρο ¨Κων/νος Καραμανλής¨ του Διοικητηρίου στη ΖΕΠ.

 

Μοιραστείτε την είδηση