Στην 10η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου- Σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024

1 Min Read

Στην 10η θέση της παγκόσμιας Ολυμπιακής κατάταξης στο ταε κβο ντο βρίσκεται ο αθλητής της «Μακεδονικής Δύναμης» Αποστόλης Τεληκωστόγλου. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αθλητής βρίσκεται σε αυτή τη θέση στην κατηγορία έως 80 κιλά και όπως όλα δείχνουν, η «απευθείας» συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού του 2024 «κλειδώνει».

- Advertisement -

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ταε κβο ντο, πόσοι κι ποιοι αθλητές θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παρίσι χωρίς να χρειαστεί να περάσουν διαδικασία πρόκρισης.

Ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής ανδρών το 2019, θα πρέπει να διατηρήσει την υψηλή του βαθμολογία μέχρι το τέλος του 2023. Αυτό θα συμβεί με την συμμετοχή του σε βαθμολογούμενες διοργανώσεις, οι οποίες είναι ουκ ολίγες.

Να σημειωθεί πως ο Τεληκωστόγλου βρέθηκε εκτός της Ολυμπιάδας στο Πεκίνο στο «παρά πέντε» αφού στάθηκε αρκετά άτυχος στην διαδικασία της πρόκρισης. Μόνιμο πρόβλημα που απασχολεί τον αθλητή είναι η έλλειψη χορηγίας από τοπικές και όχι μόνο επιχειρήσεις. Οι υποχρεώσεις που έχει μπροστά του είναι πολλές και τα έξοδα που καλείται να καλύψει για τις αθλητικές του υποχρεώσεις και την προετοιμασία του είναι ουκ ολίγα.

Σωκράτης Μουτίδης  xronos-kozanis.gr

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση