Στην «κατάψυξη» η Δυτική Μακεδονία

1 Min Read

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και παγωμένο χιόνι.
Η δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας με το όνομα «Σοφία» δεν επέτρεψε στον υδράργυρο να ανέβει πάνω από το μηδέν, ενώ τις βραδυνές ώρες το θερμόμετρο δείχνει αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν.
“Ήταν μια δύσκολη βραδιά, όπως γενικά δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη Δυτική Μακεδονία αυτή τη στιγμή, λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που υπάρχουν. Θα λέγαμε ότι υπάρχει κατάσταση ολικού παγετού. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Οι υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός, ενώ τα αποχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό» τονίζει ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης.
Περίπου 120 αποχιονιστικά καθαρίζουν τους δρόμους σε εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, ενώ χίλιοι τόνοι αλατιού έχουν πέσει το πρώτο 24ωρο.
Οι αρμόδιοι εφιστούν την προσοχή των οδηγών για τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων όπου και όταν χρειάζεται σε συγκεκριμένα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση