Στην κατεύθυνση δημιουργίας Πανεπιστημιακού Campus η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το τοπικό ρυμοτομικό του πρώην στρατοπέδου καπετάν Φούφα

1 Min Read

Σύμβαση για την εκπόνηση στρατηγικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το τοπικό ρυμοτομικό του πρώην στρατοπέδου καπετάν Φούφα Πτολεμαΐδα και την επέκταση πόλης Πτολεμαΐδας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο ανάδοχος Ιωάννης Βασιλειάδης-Μελετητής Δημοσίων Έργων.
Σύμφωνα με τον κ. Πλακεντά πρόκειται για «έργα αναπτυξιακής πνοής μιας που η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού του πρώην στρατοπέδου καπετάν Φούφα, ανοίγει το δρόμο για αξιοποίηση του, με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, στην κατεύθυνση δημιουργίας Πανεπιστημιακού Campus, ενώ η επέκταση των πολεοδομικών ενοτήτων 3, 5 και 7 της πόλης της Πτολεμαΐδας (Περιοχή Βόρειας Εισόδου από Περδίκκα, περιοχή Καρδιάς, περιοχή δρόμου από Ανατολικό, περιφερειακή οδός Ελευθερίας, βιομηχανική περιοχή και είσοδος πόλης από Κοζάνη) θα αναβαθμίσει πολεοδομικά και λειτουργικά τις συγκεκριμένες περιοχές αναδεικνύοντας αρχιτεκτονικά την ταυτότητα της πόλης».

Επίσης το πρωί υπεγράφη σύμβαση του έργου «Κατασκευή WC ΑμεΑ στο 1ο- 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας» ποσού συμβατικού αντικειμένου 12.499,96 ευρώ (με Φ.Π.Α.), από το Δήμαρχο Εορδαίας και τον ανάδοχο Σταύρο Χαριτόπουλο-Πολ. Μηχανικό Εργολάβο Δημοσίων Έργων.

Οι εργασίες του προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε 3 μήνες και η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από ΣΑΤΑ.

Στις υπογραφές και των δύο συμβάσεων παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης.

 

Μοιραστείτε την είδηση