Στην κορυφή της Ελλάδας η ομάδα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Το «εισιτήριο» για την Ταϋλάνδη και την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής πήρε η Ομάδα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αναδείχτηκε πρώτη στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής που έγινε την 1η Ιουλίου στην Αθήνα.

Η ομάδα είχε ένα πολύ δραστήριο 2018, αφού από τις αρχές του χρόνου προετοιμάστηκε εντατικά για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ρομποτικής στη Γαλλία και σχεδόν αμέσως μετά για τον πανελλήνιο διαγωνισμό στην Αθήνα.

«Η προηγούμενη εμπειρία από διαγωνισμούς μας έδωσε τα υλικά και τις γνώσεις, προκειμένου να βγούμε πρώτοι» τονίζει ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος μηχανικών πληροφορικής Μηνάς Δασυγένης.

Το ρομπότ της ομάδας κατάφερε μέσω της κάμερας που είχε να αναγνωρίσει τα σχήματα και να παίξει tetris, δίνοντας την πρώτη θέση στην ομάδα.

Το ρομπότ θα παίξει tetris και πάλι στην Ταϋλάνδη κόντρα σε δεκάδες ομάδες απ’ όλο τον κόσμο, αφού του γίνει νέα παραμετροποίηση.

«Είναι η τρίτη φορά που η ομάδα προκρίνεται στην παγκόσμια ολυμπιάδα και από ‘δω και πέρα πρέπει να προετοιμαστούμε και να δουλέψουμε σκληρά» λέει ο προγραμματιστής της ομάδας Παναγιώτης Χατζησάββας.

«Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Υπάρχουν κάποια προβλήματα, αλλά είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε» αναφέρει από την πλευρά του ο Χρήστος Χασχατζής, μέλος της ομάδας.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση