Στην Κοζάνη η παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου με υδρογόνο στους ελληνικούς δρόμους

3 Min Read

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται στους ελληνικούς δρόμους με υδρογόνο, θα παρουσιάσει στην Κοζάνη την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η Hydrogen Europe. Πρόκειται για τον Ευρωπαϊκό  Σύνδεσμο Υδρογόνου στον οποίο συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι στο εκθεσιακό κέντρο στην Κοζάνη κατά τη διάρκεια των ημερών καινοτομίας που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι Γιώργος Χατζημαρκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του «Hydrogen Europe» και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου (Fuel Cell Electric Vehicle – FCEV) με σκοπό την ανάδειξη της χρήσης του υδρογόνου στις μεταφορές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παρουσίαση θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι πολίτες από κοντά την τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου και δουν στην πράξη το πως εφαρμόζεται στην αυτοκίνηση, να ενημερωθούν για τα οφέλη της και για τα πλεονεκτήματά του αφού θεωρείται ότι είναι το καύσιμο του μέλλοντος.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Υδρογόνου (Hydrogen Europe) έχει έδρα τις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τον βιομηχανικό και ερευνητικό κλάδο των τεχνολογιών υδρογόνου. Σήμερα εκπροσωπεί περισσότερες από 400 βιομηχανικές επιχειρήσεις, περισσότερους από 70 ερευνητικούς οργανισμούς καθώς και 17 Εθνικούς Συνδέσμους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του υδρογόνου και των κυψελών καυσίμου.

Τα μέλη του συνδέσμου συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του CLEAN HYDROGEN PARTNERSHIP που αποτελεί το επιστέγασμα μίας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων της βιομηχανίας, των πανεπιστημίων, των ερευνητικών οργανισμών και των δημόσιων φορέων, στον τομέα των στρατηγικών έρευνας, ανάπτυξης και διάδοσης των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου.

Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου δρώντας ως μια πλατφόρμα που φέρνει κοντά τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να συνενώσουν τους πόρους τους γύρω από τις βασικές προτεραιότητες προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, να εντοπίσει τις πλέον υποσχόμενες εφαρμογές υδρογόνου και κυψελών καυσίμου, και να δημιουργήσει επιτυχείς κοινοπραξίες για την μόχλευση των απαραίτητων διαθέσιμων κεφαλαίων και χρηματοδοτικών μηχανισμών.

Μοιραστείτε την είδηση