Στην Κοζάνη σήμερα η Επίτροπος Φερέιρα για την απολιγνιτοποίηση- Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια

2 Min Read

Στην Κοζάνη θα βρίσκεται σήμερα, όπως έγραφε από προχθές ο «Χ», η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελίζα Φερέιρα, συνοδευόμενη από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και τον Συντονιστή Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κωστή Μουσουρούλη.

Μαζί τους θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και ο Γενικός Διευθυντής παραγωγής ΔΕΗ Δημήτρης Μετικάνης. Πρώτος σταθμός επίσκεψης θα είναι ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε χώρους ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας.

- Advertisement -

Νωρίς το απόγευμα θα γίνει συνάντηση με τους Δημάρχους των Ενεργειακών Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ.

Για εκεί μάλιστα έχει προγραμματισθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία θα συμμετέχει και το Σωματείο Εστίασης Κοζάνης “Ερμής”. Στην ανακοίνωση του αναφέρεται πως ” Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 στις 3:00 το μεσημέρι, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή την επίσκεψη της Επίτροπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζας Φερέιρα, δηλώνοντας την αντίθεση μας στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και στις οικονομικές, κοινωνικές επιπτώσεις από την απολιγνιτοποίηση στην περιοχή μας.

Ο κλάδος μας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών και εργαζομένων, υπέστη τεράστια ζημιά από την μακροχρόνια κρίση στη χώρα, την κρίση της πανδημίας και τώρα τη χαριστική βολή με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.
Χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές πριν είναι αργά. Η  ανεργία και η ερημοποίηση παραμονεύουν.
Μέλη του σωματείου μας θα βρεθούν στο χώρο διαμαρτυρίας στη ΖΕΠ”.

Πρόκειται για μια επίσκεψη που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχει στο επίκεντρό της την απολιγνιτοποίηση.

 

Μοιραστείτε την είδηση