Στην Κοζάνη στις 17 Φεβρουαρίου ο Νίκος Παπαθανάσης-Ακρινή και αναπτυξιακός νόμος στην ατζέντα του Υπουργού

2 Min Read

Στην Κοζάνη θα βρεθεί, εκτός απροόπτου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ Νίκος Παπαθανάσης. Την επίσκεψη του κ. Παπαθανάση ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΖΕΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη το κύριο αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Παπαθανάση θα είναι ο αναπτυξιακός νόμος και ειδικά τα κίνητρα που θα δοθούν στην Δυτική Μακεδονία λόγω απολιγνιτοποίησης. Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, ο κ. Παπαθανάσης θα συμμετάσχει σε ευρεία συνάντηση – εκδήλωση με παραγωγικούς, επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τον αναπτυξιακό νόμο, το σχέδιο δίκαιης μετάβασης και τις στρατηγικές επενδύσεις.

Συνάντηση και για την Ακρινή

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο κ. Παπαθανάσης ζήτησε να συναντηθεί με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Ακρινής για το θέμα της μετεγκατάστασης και των εξελίξεων που υπάρχουν μετά την προσφυγή του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

«Θεώρησα σκόπιμο να αναφέρω στον Υπουργό πως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ούτε γνωρίζουμε τίποτα σχετικά και με το εναλλακτικό της μετεγκατάστασης σχέδιο που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν επισκέφθηκε την Κοζάνη. Ζήτησα από τον ίδιο να μας ενημερώσει για το τι στοιχεία έχει και μάλιστα εγγράφως και επισήμως και να ενημερώσουμε τους θεσμικούς εκπροσώπους της Ακρινής για το που βρίσκεται το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση