Στην Κοζάνη την Παρασκευή η Επίτροπος Φερέιρα για την απολιγνιτοποίηση- Στο επίκεντρο η μετάβαση και η εκπόνηση του ΣΔΑΜ

1 Min Read

Την Κοζάνη επισκέπτεται την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν Ελίζα Φερέιρα, η οποία στην ατζέντα της έχει σε προτεραιότητα την μετάβαση λόγω απολιγνιτοποίησης. Η επίσκεψη της Επιτρόπου είναι σημαντική λόγω του αντικειμένου της που έχει να κάνει με την διασφάλιση υποστήριξης για περιοχές που πλήττονται από τις ψηφιακές και κλιματικές μεταβάσεις, μεταξύ άλλων μέσω του ταμείου “Just Transition” και την συνεργασία με συννομοθέτες για τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τα Ταμεία Συνοχής στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη η Επίτροπος είναι αρμόδια για την υποστήριξη περιφερειών προκειμένου αυτές να προετοιμάσουν τα προγράμματα τους σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Η επίσκεψη της κ. Φερέιρα, την οποία θα συνοδεύει ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Συντονιστής του Σχεδίου Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης, περιλαμβάνει συνάντηση με τους δημάρχους των ενεργειακών δήμων καθώς και επισκέψεις στα ορυχεία και σε χώρους εργασίας της ΔΕΗ.

Μοιραστείτε την είδηση