Στην Κοζάνη το διήμερο Περιφερειακό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

3 Min Read

Απευθύνεται σε γιατρούς και πολίτες

Το πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο Καρδιολογίας, θα διεξαχθεί στην Κοζάνη στις 5 και 6 Απριλίου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και την επιμόρφωση του επιστημονικού ιατρικού προσωπικού. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, την Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος με την υποστήριξη της  Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, υπό την αιγίδα του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης.

Το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη τύπου, οι διοργανωτές κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν στην ανοιχτή πρώτη ημέρα των διαδικασιών του συνεδρίου. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην ΖΕΠ και την επόμενη οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

«Θεωρήσαμε πως πρέπει να πλησιάσουμε προς την περιφέρεια και να αφήσουμε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη διότι υπάρχει πολύ μεγάλο έμψυχο υλικό επιστημόνων που βρίσκονται στις περιφερειακές πόλεις και η Κοζάνη είναι μια περιοχή με τεράστιο αριθμό γιατρών και ασθενών που εμείς θέλουμε να απευθυνθούμε» τόνισε ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος κ. Ιωάννης Ζαρίφης και υπογράμμισε πως η ενημέρωση του κοινού και η πρόληψη είναι στενά συνδεδεμένες έννοιες. 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Χάρης Τσεβεκίδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο όχι μόνο για το επιστημονικό προσωπικό αλλά και για τους πολίτες που θα το παρακολουθήσουν καθώς θα μάθουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στην καρδιαγγειακή υγεία. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Τάσος Φούντογλου ανέφερε πως πρόκειται για το δεύτερο συνέδριο τα τελευταία χρόνια που φέρνει την περιοχή στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος και πως θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και συμβάλλει στην επιστημονική αναβάθμιση της περιοχής μας. «Βασική προϋπόθεση για να τεθούν οι βάσεις του συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή μας είναι η συμμετοχή των επιστημόνων αλλά και των πολιτών» τόνισε ο ίδιος. 

Την πρώτη ημέρα, εν μέσω άλλων, θα γίνει και εκμάθηση ΚΑΡΠΑ από την ομάδα εργασίας καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΕΚΕ με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Τα καρδιολογικά συνέδρια αποτελούν καταξιωμένους επιστημονικούς θεσμούς στον ιατρικό χώρο και από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στο χώρο της ιατρικής. 

Ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του «Μαμάτσειου» κ. Στέλιος Λαμπρόπουλος σημείωσε πως η αυξανόμενη συχνότητα, νοσηρότητα και θνησιμότητα από τα καρδιαγγειακά νοσήματα καθιστούν επιβεβλημένη την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. «Η επιμόρφωση των καρδιολόγων και ιδιαίτερα των νέων καρδιολόγων, αποτελεί πρώτιστο μέλημα, με στόχο την ποιοτική παροχή ιατρικών υπηρεσιών που συμβάλλουν στην έμπρακτη στήριξη του κοινωνικού συνόλου» σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος. 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση