«Στην οδό Συνεργασίας…… είναι φως φανάρι»: Eκπαιδευτική παράσταση την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Μορμόλη

4 Min Read

Η ομάδα παιδικού θεάτρου & εκπαιδευτικών προγραμμάτων Σκοινί-Κορδόνι παρουσιάζει την εκπαιδευτική παράσταση “ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ – ΦΑΝΑΡΙ!!!”, την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Μορμόλη.

Η Αγλαΐτσα Οικοπολίδου, γνωστή επιστήμων μεταφορολόγος, ετοιμάζεται να ξεκινήσει το σεμινάριο της για το περιβάλλον και τα μέσα μεταφοράς. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε!!! Ο Σταμάτης, η Γρηγορία και η Πορτοκαλιά βρίσκουν την κατάλληλη ευκαιρία να μιλήσουν στα παιδιά! Αφήνουν για λίγο τη σημαντικότατη δουλειά τους στον φωτεινό σηματοδότη κι έρχονται να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την πόλη, τα παράπονα και τα όνειρα τους για το μέλλον. Οι τρεις φίλοι και συνάδελφοι χρόνια παρατηρούν την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις αλλαγές στην πόλη, αλλά και τις επιπτώσεις που αυτές επιφέρουν στο περιβάλλον.

- Advertisement -

Μια διαδραστική θεατρική παράσταση γεμάτη χιούμορ, κέφι, ζωντανή μουσική και τραγούδι, πρόζα, αλλά και επικοινωνία με τα παιδιά μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Μικρό βιογραφικό ομάδας

H ομάδα παιδικού θεάτρου ‘’Σκοινί-Κορδόνι’’ δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου απο το 2006. Η ομάδα έχει συσταθεί από τους ηθοποιούς – εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού Λ.Πετροπούλου και Κ.Μελίδημε έδρα τη Θεσσαλονίκη (Πτολεμαίων 29β, 5ος ορ., κέντρο). Τα μέλη της ομάδας είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και  μέλη του συλλόγου ελλήνων ηθοποιών (ΣΕΗ), ενώ επί σειρά ετών έχουν συνεργαστεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη, το παιδικό τμήμα της Χ.Α.Ν.Θ., το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης (ΝΟΗΣΙΣ), τους πολιτιστικούς συλλόγους Δήμων ΣυκεώνΠλαγιαρίου και Χαλκηδόνας, είτε ώς ηθοποιοί, είτε ως εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η ομάδα ‘’Σκοινί-Κορδόνι’’ τιμήθηκε το 2015 με το 1οΒραβείο στο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους της 80ης HELEXPO για τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό της χαρακτήρα.

*H εκπαιδευτική μουσική παράσταση «Στην Οδό Συνεργασίας…είναι φως φανάρι» έχει παρουσιαστεί για το κοινό σε συνεργασία με την Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών με αφορμή την Ευρωπαϊκή Βδομάδα Κινητικότητας 2016. Φιλοξενήθηκε, επίσης, από το Δήμο Δράμας, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, το Θέατρο Αυλαία, τις βιβλιοθήκες Δήμου Καλαμαριάς και έχει επισκεφθεί με επιτυχία παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Β.Ελλάδος.

Παλαιότερες δουλειές μας!

Τα παραμύθια του Ποιητιτή (1ο-Η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας, 2ο – Το μυστικό της Εντροπίας, 3ο-Οι μύθοι που σκαρώσαν πραμύθι, 4ο Ο Ποιητιτής και ο αέναος κύκλος της ζωής)σε κείμενα και σκηνοθεσία Λ.Πετροπούλου συστήθηκαν στο κοινό το 2010 και από τότε έχουν ταξιδέψει με επιτυχία σε σχολικές αίθουσες, αυλές σχολείων και αίθουσες εκδηλώσεων. Έχουν λάβει μέρος σε προγράμματα Δήμων και Πολιτιστικών Συλλόγων , ενώ  η ομάδα έχει συνεργαστεί  για θεατρικές δράσεις και παραστάσεις με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, την ΟνειρούποληΔράμας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πρέβεζας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, την «Παραθινούπολη» του  Δήμου Καλαμαριάς, την ΑντιδημαρχείαΠεριβάλλοντος Θες/νίνης , το ΝΙFF, το ΙΚΕΑ, το Cosmos, τον Αρμενιστή, το Μύλο των Ξωτικών κ.α

Μοιραστείτε την είδηση