Στην Οινόη για την ανάπτυξη φωτοβολταικών γύρω από τον οικισμό ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Χάρης Κουζιάκης και ο Λευτέρης Ιωαννίδης

2 Min Read

Την Τετάρτη 19-5-21 αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης αποτελούμενη από τον Χάρη Κουζιάκη και τον Λευτέρη Ιωαννίδη επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Οινόης όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Οινόης Ζήνωνα Πουταχίδη και κατοίκους του χωριού.

Συζητήθηκαν κυρίως θέματα για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων γύρω από τον οικισμό, χωρίς τη συναίνεση των κατοίκων και σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς καν την προηγούμενη ενημέρωση τους αφού και στην περιοχή της Οινόης φαίνεται να εφαρμόζεται  το προβληματικό μοντέλο του κατακερματισμού μεγάλων μονάδων ΑΠΕ χωρίς να συνυπολογίζεται το αθροιστικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των μονάδων.

Ο Χάρης Κουζιάκης και ο Λευτέρης Ιωαννίδης παρουσίασαν τις θέσεις της Κίνησης για την άναρχη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών πάρκων καθώς και για την τακτική της κατάτμησης των παραχωρούμενων δημόσιων εκτάσεων. Επισκέφθηκαν τις δεσμευμένες εκτάσεις και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις πρόβλεψης ανάπτυξης φωτοβολταϊκών πάρκων σε δασικές εκτάσεις, σε εκτάσεις πολύ κοντά στον οικισμό καθώς και σε εκτάσεις που ήδη βρίσκονται εγκατεστημένες κτηνοτροφικές μονάδες. Διαπιστώθηκε τέλος μεγάλη εξέλιξη σε εργασίες εκχέρσωσης και ισοπέδωσης χορτολιβαδικών εκτάσεων μεγάλης επιφάνειας για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών πάρκων.

Η Δημοτική Κίνηση θα είναι στο πλευρό των κατοίκων της Οινόης στα δίκαια αιτήματά τους και παραμένει σταθερή στην άποψη ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ αποτελεί αναγκαιότητα στα πλαίσια της Ενεργειακής μετάβασης που συντελείται, υπό αυστηρές όμως  προϋποθέσεις έτσι ώστε να υπάρχει το μέγιστο δυνατό όφελος τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για το περιβάλλον.

Μοιραστείτε την είδηση