Στην Ολυμπιακή Ομάδα Taekwondo 2020 ο Απόστολος Τεληκωστόγλου της “Μακεδονικής Δύναμης”- Ο Χρήστος Αλμασίδης ένας εκ των δύο προπονητών της

3 Min Read

Μεγάλες είναι οι επιτυχίες που σημειώνει η “Μακεδονική Δύναμη”, καθώς τόσο ο αθλητής της Απόστολος Τεληκωστόγλου, όσο και ο προπονητής της Χρήστος Αλμασίδης συμμετέχουν στην ολυμπιακή ομάδα Tae Kwon Do. Από το «κλείδωμα» της Ολυμπιακής κατάταξης στα τέλη του 2019, προέκυψε και η ελληνική προολυμπιακή ομάδα, η οποία τους προσεχείς μήνες θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Την απαρτίζουν δύο αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, οι οποίοι κατάφεραν να βρεθούν στις υψηλότερες θέσεις των κατηγοριών τους, στην Ολυμπιακή κατάταξη της World Taekwondo.
Οι εκπρόσωποι της χώρας μας που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι οι Απόστολος Τεληκωστόγλου (-80κ.), Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68κ.), Φανή Τζέλη (-57κ.) και Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.).
Και οι τέσσερις θα συμμετέχουν στο προολυμπιακό τουρνουά της Ιταλίας (Μιλάνο, 18-19 Απριλίου). Στο μεσοδιάστημα θα συμμετέχουν σε βαθμολογούμενα τουρνουά, ώστε να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την κατάταξή τους, βάσει της οποίας θα γίνει και η κλήρωση του προολυμπιακού τουρνουά.
Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που αθλητής της “Μακεδονικής Δύναμης” συμμετέχει στην ολυμπιακή ομάδα με πρώτη αυτή του τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Θεόδωρου Χασιώτη, για την Ολυμπιάδα Νέων της Σιγκαπούρης του 2010, δεύτερη συμμετοχή του -Παγκόσμιου και πρωταθλητή Ευρώπης -Νίκου Τζέλλου για την Ολυμπιάδα του 2012 στο Λονδίνο και τρίτη συμμετοχή αυτή του– δις Παγκόσμιου πρωταθλητή- Απόστολου Τεληκωστόγλου για την Ολυμπιάδα του Τόκιο.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι για τη “Μακεδονική Δύναμη” και η πρόταση στον προπονητή της Χρήστο Αλμασίδη να είναι ο ένας εκ των δύο προπονητών της ολυμπιακής ομάδας. Ο Χρήστος Αλμασίδης μαζί με τον Θεόδωρο Ζηνέλη -προπονητή του Αίαντα Αγίου Δημητρίου, καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και Ομοσπονδιακού προπονητή- θα συνοδεύσουν, θα προετοιμάσουν και θα οδηγήσουν την Ολυμπιακή ομάδα τον Απρίλιο στο Μιλάνο για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή πρόκριση αφού πρώτα, για 3 ολόκληρους μήνες οι αθλητές θα ακολουθήσουν έναν σχεδιασμό, συμμετέχοντας και παίζοντας σε πέντε βαθμολογούμενα πρωταθλήματα G1 και G2 σε Ντουμπάι, Ιορδανία, Σουηδία και Μαλαισία. Η προετοιμασία τους περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή σε διεθνή camp σε Ουκρανία, Ισπανία, Ιορδανία, Κορέα, Ταϊπέι.

 

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση