“Στην Πανδώρα ήρθα 13 χρονών παιδί” Ο Πάρης Καραχάλιος μιλά για την Πανδώρα και την προσωπικη του διαδρομή σε αυτή

2 Min Read

Μια ακόμη συναυλία θα δώσει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ η Πανδώρα  στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια σπουδαίων συνθετών. Για την εκδήλωση μίλησε ο απερχόμενος Αρχιμουσικός της Πανδώρας Πάρης Καραχάλιος, ένας άνθρωπος που άφησε τη δική του σπουδαία σφραγίδα στα 32 χρόνια παρουσίας του και παράλληλα μίλησε για την προσωπική του διαδρομή σε αυτή.

“Κάνουμε την εμφάνιση αυτή για να χαρεί ο κόσμος που αγαπάει την Πανδώρα, τόσα χρόνια που είναι παραστάτης σε κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή της πόλης” τόνισε ο κ. Καραχάλιος.

- Advertisement -

“Στην Πανδώρα ήρθα το 1953, 13 χρονών παιδί μαζί με τον πατέρα μου, που ήταν στρατιωτικός αρχιμουσικός και απο τότε με εξαίρεση πολύ μικρά χρονικά διαστήματα βρίσκομαι εδώ. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ γέρασα. Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτοπώ. Περάσαμε ωραίες στιγμές, πήγαμε σε πολλές πόλεις. Στην ΔΕΘ παίξαμε δύο φορές, η μοναδική επαρχιακή φιλαρμονική που το κατάφερε αυτό. Γυρίσαμε όλη την Ελλάδα” θυμάται ο Πάρης Καραχάλιος.

“Το πιο σημαντικό που κάναμε, όμως, είναι ότι βγάλαμε καινούργια παιδιά που πλαισίωσαν στρατιωτικές μπάντες και συγκροτήματα που συμμετέχουν σε συλλόγους  ή παίζουν για διάφορες εκδηλώσεις” τονίζει ο Αρχιμουσικός.

Σε ότι αφορά στο αρχείο του πατέρα του και τα κομμάτια που παίζει χρόνια η Πανδώρα, ο κ. Καραχάλιος λέει “η Πανδώρα παίζει απο το ‘52 με κομμάτια του πατέρα μου, τότε που ο Καστοριανός ακόμα αρχιμουσικός πλησίασε τον πατέρα μου για να του δώσει μερικά κομμάτια. Σχεδιάζω να τα χαρίσω στην Πανδώρα”.

Μοιραστείτε την είδηση