Στην περιοχή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής

1 Min Read

Στην περιοχή βρέθηκε το  Σάββατο η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής. Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση για θέματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Επιτροπή βρέθηκε στη Δυτική Μακεδονία, προσκεκλημένη του Περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη.

- Advertisement -

Λίγο νωρίτερα η Επιτροπή επισκέφθηκε  τον ενεργειακό άξονα της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα τους Ανάργυρους, το ορυχείο Αμυνταίου, εγκαταστάσεις της τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, την υπό κατασκευή νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Πτολεμαΐδα V, το Νότιο Πεδίο και τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. 

«Αρνητικό αποτύπωμα για τις επόμενες γενιές» χαρακτήρισε τις μη αποκαταστημένες περιοχές εξόρυξης λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, Κατερίνα Ιγγλέση.

Όπως τόνισε στο ισοζύγιο περιβάλλον-λιγνίτης θα πρέπει να  υπόψη ότι ο λιγνίτης πρόσφερε για αρκετά χρόνια στην ηλεκτροδότηση της χώρας, ενώ όπως πρόσθεσε θα είναι για αρκετά χρόνια το εθνικό μας καύσιμο. Παράλληλα όπως ανέφερε θα πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι δεσμεύσεις της χώρας για την κλιματική αλλαγή, με τη μείωση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το λιγνίτη, και να σχεδιαστεί το ενεργειακό μέλλον της χώρας και με άλλες μορφές ενέργειας.

Μοιραστείτε την είδηση