Στην περιοχή ο Κωστής Χατζηδάκης, ένταση με εργαζομένους- Όσα έγιναν σήμερα

2 Min Read

Με φόντο την απόφαση για πλήρη απολιγνιτοποίηση, βρίσκεται από  το μεσημέρι στην περιοχή ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Η πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψης περιλάμβανε επίσκεψη στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου και στην υπό κατασκευή 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαίδας και σημαδεύτηκε από στιγμές έντασης, όταν ο Υπουργός βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με εργαζόμενους της ΔΕΗ στην είσοδο της νέας μονάδας.
Πρώτος αφίχθη στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο οποίος υποδέχτηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, μαζί με τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ, τον Υπουργό.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης, στην οποία ήταν και ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, ήταν το παρατηρητήριο του ορυχείου Νοτίου Πεδίου με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο υπεύθυνο για τις Διευθύνσεις Ορυχείων, Παραγωγής και Ανάπτυξης της ΔΕΗ Ιωάννη Κοπανάκη να κάνει την παρουσίαση.
Ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από το μέγεθος της δραστηριότητας, αναφέροντας σε συνομιλίες του πως η επίσκεψη αυτή του έδωσε μια καλύτερη κατανόηση για το τι συμβαίνει.
Δεύτερος σταθμός, το νέο παρατηρητήριο της 5ης Μονάδας τους ΑΗΣ Πτολεμαίδας όπου είδε από κοντά την πρόοδο αυτού του μεγάλου έργου.
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το εσωτερικό της νέας μονάδας, στην είσοδο της οποίας όμως ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100-150 εργαζόμενοι της ΔΕΗ με μαύρες σημαίες , μέλη του ΠΑΜΕ, αλλά και ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Αποτέλεσμα ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος συνοδευόταν πλέον από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και τους βουλευτές της Ν.Δ. Στάθη Κωνσταντινίδη, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Βίκυ Βρυζίδου, να κατεβεί από το όχημα του και να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαδηλωτές και να προκληθεί μεγάλη ένταση για περίπου 10 λεπτά, χωρίς όμως να ξεφύγει η κατάσταση. Ο κ. Χατζηδάκης τελικά εισήλθε στη μονάδα, στην οποία παρέμεινε για περίπου δέκα λεπτά και αποχώρησε.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση