Στην πιο δυναμική φάση μπαίνει ο προεκλογικός αγώνας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

8 Min Read

Έκλεισαν και επισήμως το βράδυ της Πέμπτης τα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών, μέσα από την υποβολή στην ηλεκτρονική πύλη. Για τις περιφερειακές εκλογές ψηφοδέλτια κατέθεσαν πέντε συνδυασμοί, ενώ για το Δήμο Κοζάνης, επίσης, πέντε.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

- Advertisement -

Πορεία Δημιουργίας με επικεφαλής τον νυν Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη

«Τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Δυτικομακεδόνων στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές με πλήρη γνώση και συναίσθηση των αναγκών και της δυναμικής της Περιφέρειας, ενώνουν τις δυνάμεις τους, εμπνεόμενοι από τον Γιώργο Κασαπίδη και το όραμά του για την ανάπτυξη και την ευημερία της Περιφέρειάς μας. Οι υποψήφιοί μας αποτελούν ενεργά και μαχόμενα μέλη της κοινωνίας, με την καθεμία και τον καθένα να διαγράφει τη δική του πορεία, συνθέτοντας έναν δυναμικό συνδυασμό, με πολυφωνία και πίστη στις ανθρώπινες αξίες. Όλοι μαζί, με κοινό όραμα θα πάμε τη Δυτική Μακεδονία ακόμα πιο ψηλά» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού με τίτλο «Πορεία Δημιουργίας».

Μεταξύ αυτών που κατεβαίνουν στο συνδυασμό Κασαπίδη στην ΠΕ Κοζάνης ξεχωρίζουν τα ονόματα νυν Αντιπεριφερειαρχών, όπως της Κατερίνας Δαδαμόγια, του Στέργιου Κιάνα,του Γιώργου Μαργαρίτη και του Γρηγόρη Τσιούμαρη, αλλά και υποψηφίων με δυναμική και σημαντικό έργο στους τομείς τους, όπως της Βασιλικής Σιαλβέρα που μάχεται αδιάκοπα τα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων, του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Παύλου Ταγτεβερενίδη και του μηχανικού και στελέχους της ΑΝΚΟ Αντώνη Δημητρίου.

Συμμαχία για την Ανάπτυξη με επικεφαλής τον Γιώργο Αμανατίδη

Την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε πρώτος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ο συνδυασμός “Συμμαχία για την Ανάπτυξη” με επικεφαλής τον Γιώργο Αμανατίδη. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 88 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους που αποτελεί τον μέγιστο δυνατό αριθμό κατάθεσης υποψηφίων από το νόμο.

“Ως ανοικτό στην κοινωνία αυτοδιοικητικό σχήμα θα αξιοποιήσουμε τη διάθεση για συμμετοχή των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων αλλά και όσων έχουν ήδη δηλώσει ή θα δηλώσουν στο μέλλον και θέλουν να συνεισφέρουν πλαισιώνοντας την ομάδα γνώσης και προοπτικής για τον τόπο μας” αναφέρει ο συνδυασμός σε ανακοίνωσή του. Ο μέσος όρος ηλικίας στο συνδυασμό είναι τα 47 έτη και ο μικρότερος ηλικιακά υποψήφιος είναι 24 ετών, ενώ στα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά του εκπαιδευτικού και επιχειρηματία στο χώρο της εκπαίδευσης Ηλία Μιχαηλίδη, του μηχανικού Χάρη Γκοβεδάρου, του ελεύθερου επαγγελματία Γιάννη Τσιομπάνου, του δικηγόρου Γιάννη Μπαλαμπανίδη,  της επιχειρηματία Λίλας Τσιαντάκη, των καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονία Πολυτίμης Φαρμάκη και Κώστα Πανυτσίδη, της δημοσιογράφου Δώρας Σιαλβέρα και του γιατρού από την Πτολεμαΐδα Κώστα Βύζα.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με επικεφαλής τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Με 88 υποψηφίους κατεβαίνει και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου. «Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ογδόντα οχτώ υποψηφίους Περιφερειακούς  Συμβούλους, καλύπτοντας το ανώτατο όριο υποψηφίων που επιτρέπει ο νόμος.  Εκπροσωπούνται όλες οι γεωγραφικές περιοχές και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων και όλες οι ηλικιακές, επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο  πολυσυλλεκτικό, αντιπροσωπευτικό  με έμπειρα και ικανά στελέχη, αλλά και πολλούς με νέους, με γνώση, τεχνοκρατική αντίληψη και πρωτοποριακές ιδέες. Δημιουργήσαμε και καταθέσαμε έναν αυτοδιοικητικό συνδυασμό, πλαισιωμένο από υποψηφίους προερχόμενους από  ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δημοκρατικών  δυνάμεων. Δημιουργούμε  ένα μεγάλο  πλειοψηφικό ρεύμα  ικανό να διεκδικήσει την ανατροπή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ένα πλειοψηφικό ρεύμα που  είναι  κομματικά ουδέτερο,  αλλά  έχει πολιτική ταυτότητα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Μεταξύ των υποψηφίων βλέπουμε τα ονόματα του οικονομολόγου Περικλή Αλειφέρη, του τ. γραμματέα ΚΙΝΑΛ Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του πρώην βουλευτή Γιώργου Ντζιμάνη, της αντιδημάρχου Κοζάνης Νούλας Τομπουλίδου, του Δημήτρη Μόσχου, του Γιώργου Χριστοφορίδη και του Γιώργου Πατσώνα.

Με 56 υποψηφίους κατεβαίνει η ΑΡΣΥ

Με 56 υποψηφίους (με κατώτερο όριο τα 36 άτομα) έκλεισε το μεσημέρι της Πέμπτης και η Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής το Στέφανο Πράσσο και ήταν ο δεύτερος κατά σειρά κατάθεσης συνδυασμός. «Εκφράζουμε ταυτόχρονα και την «ειλικρινή συμπάθεια και λύπη μας» στα συμφέροντα (που όλοι τα γνωρίζετε), τα οποία προσπάθησαν να προβάλουν εμπόδια για να μην ολοκληρωθεί ο συνδυασμός μας. Αυτό δείχνει ότι η “Αριστερή Συμπόρευση” έχει βαθιές ρίζες στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας γιατί είναι σπλάχνο του και αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών αγώνων που δόθηκαν στην περιοχή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Με επικεφαλής το Νώντα Στολτίδη το ΚΚΕ

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΚΕ είναι ο Νώντας Στολτίδης. Ο κ. Στολτίδης είναι οικονομολόγος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης.

Δήμος Κοζάνης

Ενότητα με επικεφαλής το νυν δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα

Από 304 υποψηφίους αποτελείται ο συνδυασμός Ενότητα του νυν Δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα. «Έχουμε τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσουμε το σύνολο των υποψηφιοτήτων, που με επικεφαλής τον Λάζαρο Μαλούτα διεκδικούν να υλοποιήσουν το σχεδιασμό μας για την επόμενη μέρα στο Δήμο Κοζάνης. Μαζί μπορούμε!» λέει στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός.

Δημοτική Κίνηση Κοζάνης Τόπος Να Ζεις με επικεφαλής τον Χάρη Κουζιάκη

«Πετύχαμε τον πρώτο στόχο. Η υποβολή του ψηφοδελτίου έγινε με επιτυχία. Πολύ περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Πάμε δυνατά για τη νίκη στις 8 του Οκτώβρη» έγραψε στην ανάρτησή του, λίγο μετά την υποβολή του συνδυασμού του, ο Χάρης Κουζιάκης.

Μαζί για την Κοζάνη με επικεφαλής τον Γιάννη Κοκκαλιάρη

Με μια φωτογραφία έξω από το εκλογικό κέντρο επέλεξαν τα μέλη του συνδυασμού του Γιάννη Κοκκαλιάρη να δώσουν το δικό τους μήνυμα. «Μια επίπονη διαδικασία έφτασε στο τέλος της. Πολλά μπράβο στα μέλη της παράταξης που εργάστηκαν για την άρτια οργάνωση όλων των υποψηφιοτήτων, έτσι ώστε να γίνει σωστά η υποβολή. Μαζί θα αλλάξουμε το μέλλον του Δήμου» ανέφερε ο επικεφαλής στη σχετική ανάρτηση.

Συνδυασμό επίσης κατέθεσε ο Σταύρος Καμπουρίδης με τίτλο Εδώ Κοζάνη και η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής την Τίνα Κουζιάκη.

Έκπληξη της τελευταίας στιγμής στην Εορδαία

Στο παραπέντε δεν κατάφερε να καταθέσει συνδυασμό ο πολιτικός μηχανικός Σπύρος Ιωακειμίδης. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται πως «η ανεξάρτητη παράταξη «Εορδαϊκή Συμμαχία» με επικεφαλής της τον υποψήφιο Δήμαρχο και πολιτικό μηχανικό, Ιωακειμίδη Ν. Σπύρο, μετά λύπης ανακοινώνει ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιό της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, λόγω ποσόστωσης (αποσύρθηκαν από το ψηφοδέλτιο δύο γυναικείες υποψηφιότητες την τελευταία στιγμή). Παρόλο που υπήρξε πρόνοια για τέτοιες περιπτώσεις, δυστυχώς ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας».

Αδιαμφισβήτητο φαβορί στο Δήμο Εορδαίας είναι ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση κατεβαίνει με επικεφαλής τον Πέτρο Ταταρίδη.

Στους άλλους δήμους

Μανώλης Στεργίου, Νίκος Τέτος και Ειρήνη Γκαμπράνη διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο του Βελβεντού, Χρήστος Ελευθερίου και Ρίτσα Σπυρίδου το Δήμο Σερβίων, ενώ ο Χρήστος Ζευκλής είναι το φαβορί στο Βόιο με τον Μιχάλη Καραμπατζιά της Λαϊκής Συσπείρωσης να έχει δυναμική παρουσία.

Μοιραστείτε την είδηση