Στην τελική ευθεία για την 33ηΕμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

5 Min Read

Στην τελική ευθεία έχουμε πλεόν εισέλθει  για την 33ηΕμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, που θα  πραγματοποιηθεί το διάστημα 7 με 11 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στα Κοίλα.Η πληρότητα των περιπτέρων αγγίζει το 90% των διαθεσίμων και υπολογίζεται να φτάσουν περίπου τα 130. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα το Σάββατο 7/10 πιθανότατα από τον  Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Την Παρασκευή δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές, οι οποίοι και  εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το τελικό αποτέλεσμα.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρο Κοζάνης Γιώργος Ευρενιάδης τόνισε πως η προετοιμασία συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως φέτος θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά, από την ομολογουμένως κακή περσινή.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης στάθηκε στη σημασία των εκθέσεων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και πρόσθεσε πως “το ΕΒΕ και το Εκθεσιακό θα αποδείξουν για μια ακόμη φορά πως μέσα από τη συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο Κοζάνης και τα άλλα 3 Επιμελητήρια, μπορούν σε πείσμα των καιρών να κάνουν μια πολύ καλή έκθεση. Θα αποδείξουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι όρθιες, η Δυτική Μακεδονία παράγει και μπορεί να δώσει αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο”.

Τη στήριξη στην Έκθεση εξέφρασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μ. Καλαιτζόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιώργος Βαλαής 

Σημειώνεται ότι για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών θα υπάρξει ειδικό θεματικό αφιέρωμα, όπου με τη συμμετοχή γνωστών πανελλαδικά αρχιμαγείρων (ΣΕΦ) θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, στις οποίες «πρωταγωνιστές» θα είναι τα αγνά τοπικά προϊόντα διατροφής της περιοχής μας γενικότερα. Επίσης προγραμματίζονται ενδιαφέρουσες «παράλληλες εκδηλώσεις» για την τόνωση της επισκεψιμότητας με σημαντικότερη  τα μαθήματα Κυκλοφορικής Αγωγής από την  Τροχαία Κοζάνης , σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εδώ και χρόνια τώρα  κλήρωση ποδηλάτων με κράνος για τους τυχερούς επισκέπτες σε δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν ως εξής: την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 το βράδυ θα γίνει κλήρωση ποδηλάτων για παιδιά της α & β τάξης Δημοτικού Σχολείου, τα οποία θα προσκομίσουν στο περίπτερο της Τροχαίας Κοζάνης τις ζωγραφιές τους σχετικά με την «Κυκλοφοριακή Αγωγή» και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 6:00 μμ. θα γίνει η «Μεγάλη Κλήρωση Ποδηλάτων» για τους δεκάδες φίλους της Τροχαίας Κοζάνης που θα παραβρεθούν .

Η διοργάνωση γίνεται από το Επιμελητήριο Κοζάνης & το Εκθεσιακό Κοζάνης με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ.

Σάββατο 07-10-2017

12:00     «Τα παιδιά βάζουν ποδιά και σκούφο»

Τα παιδιά γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας , κατασκευάζουν χαρούμενες φατσούλες με λαχανικά και τυριά, γεύονται ένα υγιεινό πρωινό.

20:30     «Γεύσεις παλιάς εποχής στην ταβέρνα της πλατείας»

Στην παραδοσιακή ταβέρνα τοπικοί σεφ ετοιμάζουν δείπνο στους επισκέπτες με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Κυριακή 08-10-2017

12:00     «Γνωρίζω το μούστο»

Τα παιδιά γνωρίζουν το μούστο και τα υποπροϊόντα του, δοκιμάζουν τοπικά εδέσματα και παρασκευάζουν τα δικά τους

13:00     «Παγωτατζής»

Ο παγωτατζής περνάει προσφέροντας αγνό παγωτό σε χωνάκι.

18:00     1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης»

Καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ Μαγειρικής Τέχνης εμπνέονται από τα τοπικά προϊόντα και διαγωνίζονται για το καλύτερο τοπικό πιάτο.

18:30     «Η Δυτικο-Μακεδονίτικη πίτα».

Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία μέσα από την προβολή και δοκιμή διαφόρων ειδών πίτας με μαθήματα ανοίγματος φύλλου.

19:30     «Η παράδοση και οι σεφ συναγωνίζονται»

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ταβέρνας μια γιαγιά, ως πρεσβευτής της παράδοσης και ένας σεφ, ως πρεσβευτής της σύγχρονης κουζίνας μαγειρεύουν τοπικές σπεσιαλιτέ με συνοδεία ζωντανής μουσικής .

 

Δευτέρα 09-10-2017

18:00     «Γλυκές γεύσεις Δυτικής Μακεδονίας»

Στο παντοπωλείο οι επισκέπτες θα γευτούν τοπικά γλυκίσματα, ενώ σεφ θα ετοιμάσει αχνιστά τοπικά γλυκά

20:00     «Οι φίλοι του κρασιού της Δυτικής Μακεδονίας δοκιμάζουν και δοκιμάζονται…»

Οι φίλοι του οίνου θα συμμετάσχουν μετά μουσικής σε γευστικές δοκιμές τοπικών οίνων συνοδεία τοπικών τυροκομικών και αλλαντικών.

Τρίτη 10-10-2017

17:00     Εκδήλωση τροχαίας

19:00     «Όλα πιπεριά Φλωρίνης»

Τοπικοί σεφ θα παρουσιάσουν ενώπιον του κοινού τις πολλαπλές δυνατότητες χρήσης της πιπεριάς στην κουζίνα, ενώ ο κόσμος θα γευτεί εδέσματα με πιπεριά.

20:30     «Τοπικοί οίνοι »

Πολυάριθμες γηγενείς ετικέτες θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών με τα ανάλογα συνοδευτικά, συνοδεία μουσικής.

Τετάρτη 11-10-2017

18:00     «Η Φρουτόπολη»

Εποχιακά τοπικά φρούτα συνθέτουν μια φαγώσιμη φρουτόπολη, έτοιμη να την καταβροχθίσουν οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης .

19:00     «Μια καστανογιορτή»

Η ανάδειξη του ορεινού κάστανου Βοίου προωθείται μέσα από μια ιδιότυπη καστανογιορτή μέσα στην έκθεση των Κοίλων.

20:30     «Τσιπουροκατάσταση»

Τοπικό τσίπουρο με συνοδεία fingerfoodόλους του επισκέπτες με το γλέντι να ακολουθεί.

Μοιραστείτε την είδηση