Στην Βουλή τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης

2 Min Read

Ερώτηση κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ

Στην Βουλή φέρνει το ΚΚΕ προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, όπως η υποστελέχωση, οι παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις και η αντικατάσταση των οχημάτων. Οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής, Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Παπαναστάσης και Β’ Αθηνών Θανάσης Παφίλης, κατέθεσαν ερώτηση στην βουλή και ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να τους απαντήσει σε μια σειρά ζητημάτων που προέκυψαν κατά την επίσκεψή τους στην Πυροσβεστική Κοζάνης.

«Από τις συζητήσεις με το προσωπικό προέκυψε ότι υπάρχουν προβλήματα στις υποδομές και στα οχήματα. Έντονο είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο Πυροσβεστικό Σταθμό της Κοζάνης» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ερώτησή τους. Τονίζουν πως λόγω του ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός του αστικού ιστού και ειδικά τα Σάββατα με την λαϊκή αγορά, χάνεται πολύτιμος χρόνος όταν καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα σε συμβάν.

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το γεγονός ότι ενώ έχει εγκριθεί η μεταφορά των υπηρεσιών σε άλλο χώρο, η διαδικασία της μεταφοράς προχωράει αργά. Το αποτέλεσμα είναι να στεγάζονται οι υπηρεσίες σε έναν πολύ περιορισμένο χώρο, δυσχεραίνοντας συνολικότερα την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής. Ο στόλος των οχημάτων είναι πολύ παλιός, σχεδόν εικοσαετίας, και σε συνδυασμό με το πρόβλημα της υποστελέχωσης επιδεινώνονται τα προβλήματα» τονίζουν οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ. Ένα ακόμη ζήτημα που θέτουν, είναι η μετακίνηση του προσωπικού τα καλοκαίρια για να ενισχύσουν το πυροσβεστικό έργο σε άλλες περιοχές της χώρας, αφήνοντας ακόμη πιο αποδυναμωμένη την ήδη υποστελεχωμένη υπηρεσία.

Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό να απαντήσει στο πότε θα αποκτήσει η Πυροσβεστική νέο κτίριο, αν θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων και να ενταχθεί ο κλάδος στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Όλγα Τουφεγγοπούλου- www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση