Η συνάντηση Αμανατίδη – Ζαχαράκη – Θεοδουλίδη και οι δεσμεύσεις για υποδομές και χρηματοδότηση
Η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Θεοδουλίδη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη στο έργο της Σχολής καθώς και η κοινή βούληση για ουσιαστική βελτίωση των υποδομών της.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια δεσμεύεται να προχωρήσει σε αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά και στη διαμόρφωση του χώρου που παραχωρείται για τη μεταβατική λειτουργία της Σχολής, πιθανότατα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στη Φλώρινα. Όπως ανέφερε, η Υπουργός δεσμεύτηκε για σημαντική οικονομική συμβολή, ενώ ο ίδιος ανέλαβε να αναζητήσει το υπόλοιπο ποσό σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση.
Μετά τη συζήτηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον κοινό στόχο και στα βήματα για την επίτευξή του, με τον Περιφερειάρχη να ευχαριστεί θερμά την Υπουργό για τη στήριξη προς τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.









