Στις 10 καλύτερες ρομποτικές ομάδες η ομάδα του ΓΕΛ Βελβεντού

1 Min Read

Στην πρώτη δεκάδα των αποτελεσμάτων του πρώτου πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής, φιγουράρει το Γενικό Λύκειο Βελβεντού με την ομάδα Green Peach, με μια ρομποτική μηχανή διαλογητήριο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Οι μαθητές της α’ και β’ λυκείου που απαρτίζουν την ομάδα, έφτιαξαν έναν ηλιακό συλλέκτη, ο οποίος περιστρέφεται ανάλογα με την κατεύθυνση του φωτός και με την παραγόμενη ενέργεια κινεί τη μηχανή  και διαχωρίζει τα προϊόντα ανάλογα με το χρώμα τους.

- Advertisement -

Ο Ιάσονας Ευαγγέλου εξηγεί τη διαδικασία κατασκευής της ρομποτικής μηχανής, ενώ ο Αστέριος Ζέρβας, υπεύθυνος του φωτοβολταϊκού συστήματος αναφέρεται στον τρόπο τροφοδότησης της μηχανής.

Η Μαριλένα Παπατσιάρα, υπεύθυνη ρομποτικών συστημάτων, η Νικολέτα Ελαφρού υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, ο Παναγιώτης Αγγουριδάκης υπεύθυνος πληροφορικής και όλα τα μέλη της ομάδας δούλεψαν με ζήλο και μεράκι, για να κατασκευάσουν αυτό το σύστημα, τις περισσότερες φορές εκτός σχολικού ωραρίου, ενώ επισκέφθηκαν τους συνεταιρισμούς ροδακίνου, για να μελετήσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ο καθηγητής των παιδιών Ιωάννης Κοκκινίδης αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε και ήταν δουλειά πολλών ωρών  και σαββατοκύριακου.

Η ρομποτική κατασκευή θα εκτίθεται στο Κέντρο Περιβάλλοντος

Μοιραστείτε την είδηση