Στις 100 καλύτερες φωτογραφίες ανδρικού πορτρέτου η φωτογραφία του Δ. Βαβλιάρα

2 Min Read

Στις 100 καλύτερες φωτογραφίες ανδρικού πορτραίτου στον κόσμο στον «5ο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2019, 5th International annual photo award» επιλέχθηκε η δημιουργία του Δημήτρη Βαβλιάρα από την Αιανή Κοζάνης. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούν φωτογράφοι από τριάντα χώρες του κόσμου, δύο από τις 15 φωτογραφίες του Δημήτρη Βαβλιάρα έφτασαν μαζί με άλλες 3.956 στην τρίτη φάση και σχεδόν τελευταία του διαγωνισμού. Η φωτογραφία με θέμα έναν κάτοικο της Αιανής στο δωμάτιό του κέρδισε τις ψήφους όχι μόνο του κοινού αλλά πολύ περισσότερο των επαγγελματιών φωτογράφων και κατατάχθηκε στις 100 καλύτερες του διαγωνισμού με θέμα το ανδρικό πορτρέτο. Ο Δημήτρης Βαβλιάρας είναι μουσικός, γράφει στίχους και με την κιθάρα του τραγουδά όχι μόνο τις δικές του δημιουργίες αλλά και άλλων γνωστών συνθετών.

«Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την φωτογραφία και κάνω μόνο πορτρέτα ανθρώπων. Με ενδιαφέρει η “διαρκή συνομιλία” που μπορεί να προσφέρει ένα πρόσωπο» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. Το 2018 μια άλλη του φωτογραφία έλαβε το πρώτο βραβείο πορτραίτου στον φωτογραφικό διαγωνισμό Faces αλλά όπως λέει «αυτή η διάκριση είναι ξεχωριστή μιας και ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός με φωτογράφους απ’ όλο τον κόσμο».

- Advertisement -

Στον 5th International annual photo award συμμετείχαν 117.500 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από 173 χώρες του κόσμου και η κριτική επιτροπή βράβευσε τις καλύτερες από τις 418.000 φωτογραφίες που υποβλήθηκαν.

Σπύρος Κουταβάς – ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Μοιραστείτε την είδηση