Στις 26 Ιουνίου η έναρξη των εκπαιδευτικών πτήσεων της Egnatia Aviation

2 Min Read

Με καθυστέρηση ενός μήνα, λόγω γραφειοκρατίας, οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι της Iraqi Airways ολοκλήρωσαν την θεωρητική τους εκπαίδευση και τώρα για πρώτη φορά θα πιάσουν στα χέρια τους τα χειριστήρια των εκπαιδευτικών αεροσκαφών, που θα φτάσουν στην Κοζάνη το επόμενο διάστημα.
«Τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει η πρακτική εκπαίδευση» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Λυμπεράκης, μετά την συνάντηση στην οποία συμμετείχαν τα εμπλεκόμενα μέρη του συγκεκριμένου project, «προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες».
Όπως ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης, μέρος των τελευταίων διαδικασιών, είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων προετοιμασίας των πιλότων, ο ανεφοδιασμός και η συντήρηση των αεροσκαφών, αλλά και οι περιοχές εκπαίδευσης. «Διαδικασίες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία και τη συνεργασία μεταξύ υπηρεσίας αεροδρομίου και άλλων εμπλεκόμενων και της Egnatia Aviation», όπως χαρακτηριστικά είπε ο γενικός διευθυντής.
«Θέλουμε όλα να είναι έτοιμα, ώστε να ξεκινήσουμε στις 26 Ιουνίου» είπε ο κ. Λυμπεράκης.
Στη σύσκεψη εκτός του Γενικού Διευθυντή της Egnatia Aviation Δημήτρη Λυμπεράκη, συμμετείχαν ο διευθυντής επιχειρήσεων Νίκος Χατζηγιοβανάκης, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου «Φίλιππος» της Κοζάνης Νίκος Αναστασίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και η Ελληνική Αστυνομία με το Τμήμα Ασφάλειας.
Οι πτήσεις θα γίνονται καθημερινά εκτός Σαββάτου, απο τις 8.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βάσει του προγράμματος και της λειτουργίας του αεροδρομίου, με στόχο την επέκταση του προγράμματος, με ενίσχυση προσωπικού, πράγμα για το οποίο έχει δεσμευτεί η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας προφορικά.
«Νιώθουμε την Κοζάνη πλέον σπίτι μας. Είναι μια βάση της εταιρείας μας. Είμαστε μέρος της κοινωνίας και της πόλης κα το μόνο που μένει είναι να μεγαλώσουμε και να γίνουμε και στην Κοζάνη, όπως είμαστε στην Καβάλα» κατέληξε ο κ. Λυμπεράκης.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση