Στις 26 Μαρτίου ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου θα ξεκινήσει επίσημα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης “η 14μερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας που επιβλήθηκε από το Υπουργείο, αλλά και η προσοχή και εγρήγορση που πρέπει να επιδεικνύουμε απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού αλλάζει την καθημερινή αλλά και την ακαδημαϊκή μας ζωή. Ελπίζω να είστε όλοι καλά με την υγεία σας και να αντιμετωπίζετε τη νέα κατάσταση με θάρρος, κουράγιο και αισιοδοξία. Στο Πανεπιστήμιό μας έχουν ήδη γίνει πολλές συναντήσεις για την αντιμετώπιση πληθώρας ζητημάτων και έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες.
Σχετικά με τα μαθήματα, η κεντρική απόφαση του Υπουργείου είναι: (1) συνεχίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως και (2) δε χάνεται το εαρινό εξάμηνο.
Με στόχο λοιπόν την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας το Πανεπιστήμιό μας θέτει σε εφαρμογή την εξ αποστάσεως διδασκαλία τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών. Με την αξιοποίηση των τεχνολογιών σύγχρονης διδασκαλίας οι διαλέξεις των μαθημάτων θα μεταδίδονται ζωντανά. Για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί από το Ίδρυμά μας η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Zoom σε συνδυασμό με την υπάρχουσα υπηρεσία ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης eclass από όπου και θα γίνεται η συνολική διαχείριση κάθε μαθήματος. Επίσημη έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ορίζεται η Πέμπτη 26 Μαρτίου. Μέχρι τότε δίνουμε το χρόνο στους διδάσκοντες να ξεκινήσουν την οργάνωση των μαθημάτων τους και στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου να προβούν στις απαραίτητες προμήθειες υλικοτεχνικής υποδομής”.

Μοιραστείτε την είδηση