Στις 8 Οκτώβρη το μόνο αντίπαλο δέος απέναντί τους είναι τα ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, γράφει ο Μανώλης Θεοδωρίδης

5 Min Read

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε για τις ζωές μας , ψηφίζουμε για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων, αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών και επιβεβαιώνεται καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωή μας. Στηρίζουμε την Λαϊκή Συσπείρωση γιατί έχει πάρει ξεκάθαρη θέση δίπλα στις ανάγκες των πολλών. 

Το έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα  που ήταν δίπλα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να μην κλείσει το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ, για να μην προχωρήσουν τα σχέδια για τον ΧΥΤ Αμιάντου, για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων κ.α. Θα το κάνει στην πράξη και την επόμενη ημέρα, γιατί είναι ο μόνος συνδυασμός που δεν εξαρτάται από κανένα επιχειρηματικό συμφέρον παρά μόνο από τις ανάγκες του λαού.

- Advertisement -

Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα και στην περιοχή μας που επιβεβαιώνουν το παραπάνω δίλημμα. Όλες αυτές τις ημέρες ακούμε και από τους δύο άλλους υποψήφιους για τον Δήμο, «για εκατομμύρια, για αύξηση του προϋπολογισμού, για νοικοκύρεμα του δήμου , για επενδύσεις  που θα έρθουν στην περιοχή»  αλλά δεν ακούμε τίποτα για τις πραγματικές ανάγκες του λαού και πως αυτές θα μπουν στο επίκεντρο.

Πιο συγκεκριμένα δεν ακούμε τι κέρδισε και τι θα κερδίσει ο λαός των Σερβίων και συνολικά της περιοχής από τον πακτωλό χρημάτων που «κινηθήκαν και θα κινηθούν» με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής.

Ρητορικά ρωτάμε, η απάντηση είναι γνωστή, απολύτως τίποτα γιατί η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν είναι για τον λαό.

Αυτό αποτυπώνεται στην τεράστια μείωση του πληθυσμού στον Δήμο μας, αποτυπώνεται στην ασυντήρητη για 50 χρόνια γέφυρα Σερβίων με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών, αποτυπώνεται σε ένα υποστελεχωμένο  Κέντρο Υγείας που δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες του λαού, αποτυπώνεται στην ενεργειακή φτώχεια του λαού της περιοχής και την πρόσβαση του στην πανάκριβη θέρμανση και ρεύμα, αποτυπώνεται στις αποζημιώσεις που δεν έχει πάρει ακόμα κανένας επαγγελματίας , αγρότης , εργαζόμενος από τις συνέπειες του κλεισίματος της γέφυρας.

Παρουσιάζεται όλη αυτή την περίοδο το εξής φαινόμενο , ο κ. Ελευθερίου και η κ. Σπυρίδου να σηκώνουν έναν μεγάλο καυγά μεταξύ τους δήθεν για τα διάφορα νούμερα και την λειτουργία του θεσμού ,ενώ από την άλλη μαζί διαμόρφωσαν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Σερβιώτες και σήμερα μαζί  αποπροσανατολίζουν τον λαό μακριά από τις πραγματικές ανησυχίες του. 

Για εμάς είναι καθαρό, ότι συμφωνούν στην λειτουργία του δήμου σαν φοροεισπρακτικό μηχανισμό, συμφωνούν στις κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης , για αυτό την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν φτάνει το όραμα και η αγάπη για τον τόπο που όλοι έχουμε, αλλά χρειάζεται και σύγκρουση με την πολιτική που θεωρεί την προστασία και την υγεία του λαού κόστος, με τις ανάγκες των πολλών να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. 

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε διότι δεν πρέπει πηγαίνοντας προς την κάλπη να ξεχαστούν οι ευθύνες που υπάρχουν για την σημερινή κατάσταση και αναδείχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια , από φορείς,σωματεία συλλόγους και συνολικά τους κατοίκους του Δήμου Σερβίων. Χρειάζεται να γίνει κριτήριο ψήφου την Κυριακή ποιος ήταν πραγματικά δίπλα στον λαό και ποιος θα είναι την επόμενη ημέρα από την πλευρά των δικών του συμφερόντων. 

Αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τα προγράμματα και τους στόχους του κ. Ελευθερίου και της κ. Σπυρίδου από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους που τα έχουν αναρτήσει θα προσέξει ότι δεν υπάρχει καμία διατύπωση που να αναφέρεται στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας των Σερβίων και την ενίσχυση των περιφερειακών- αγροτικών ιατρείων για παράδειγμα στα Καμβούνια. Κατά τα άλλα «ακούμε ότι όλοι αυτές τις ημέρες είμαστε εδώ για τον καλό του τόπου και τους πολίτες».

Στις 8 Οκτώβρη το μόνο αντίπαλο δέος απέναντί τους είναι τα ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που μπορούν να εκφράσουν την οργή και αγανάκτηση του κόσμου , που μπορούν να οργανώσουν την πάλη και την διεκδίκηση.

Στις 8 Οκτώβρη δεν χρειάζεται να τους εμπιστευτείς ξανά, δεν χρειάζεται να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη αυτοί που αποδεδειγμένα δεν θα την καταθέσουν την ψήφο σου στην διεκδίκηση για τις ανάγκες των πολλών.

Πηγαίνουμε όλοι στην κάλπη με το κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι παρά τις διαφωνίες και ενστάσεις που θα υπάρχουν, στέλνουμε μήνυμα ότι είναι η ώρα να το πάμε αλλιώς και όχι μία από τα ίδια. Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, βάζουμε στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Μανώλης Θεοδωρίδης 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σερβιών με τη Λαϊκή Συσπείρωση 

Μοιραστείτε την είδηση