Στις κάλπες και πάλι αύριο για την τελική αναμέτρηση σε Περιφέρεια και Δήμο Κοζάνης

2 Min Read

Στις κάλπες των 879 εκλογικών τμημάτων θα βρεθούν αύριο οι 347.000 εγγεγραμμένοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να εκλέξουν Περιφερειάρχη μεταξύ των Γιώργου Κασαπίδη και Γιώργου Αμανατίδη. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Κυριακή η συμμετοχή ήταν στο 50,6%, δηλαδή 175.676 χιλιάδες ψηφοφόροι, ενώ είναι ζητούμενο αν όλοι όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή θα προσέλθουν και αύριο στις κάλπες, δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχει η «μάχη του σταυρού».

Να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων ήταν κάτι περισσότερο από 2000 ψήφοι, ενώ όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι διεκδικητές της Περιφέρειας έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις ψήφους που αποδεσμεύθηκαν από τους υπόλοιπους τρεις «χαμένους» του πρώτου γύρου.

Από την άλλη, στον μοναδικό Δήμο, αυτόν της Κοζάνης,  που θα κριθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, θα «κονταροχτυπηθούν» Λάζαρος Μαλούτας και Γιάννης Κοκκαλιάρης. Να υπενθυμίσουμε ότι Εορδαία, Βόιο, Σέρβια και Βελβεντό «καθάρισαν» από την προηγούμενη Κυριακή και μάλιστα σε με εξαίρεση τα Σέρβια στους υπόλοιπους τρεις οι πρώτοι πέτυχαν πολύ υψηλά ποσοστά.

Την περασμένη Κυριακή ο κ. Μαλούτας έκοψε πρώτος το νήμα, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 13.935 ψήφους και ποσοστό 36,57% με δεύτερο τον κ. Κοκκαλιάρη που συγκέντρωσε 10.012 ψήφους και ποσοστό 26,27%, αφήνοντας στην τρίτη θέση το Χάρη Κουζιάκη.

Στο Δήμο Κοζάνης η συμμετοχή έφτασε το 60,04%, αφού πήγαν να ψηφίσουν 39.375 εκλογείς από τους συνολικά 65.475. Κι εδώ, όμως, είναι ζητούμενο το πόσοι ψηφοφόροι θα προσέλθουν τη δεύτερη Κυριακή. Ενδιαφέρον έχει ότι το 2019 προσήλθε μόλις το 46,9% τη δεύτερη Κυριακή σε αντίθεση με το 64% της πρώτης. 

Μοιραστείτε την είδηση