Στις κάλπες την Παρασκευή 474 υπάλληλοι του Δήμου Κοζάνης

9 Min Read

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου διεξάγονται οι εκλογές για το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης. Ενός Συλλόγου με μεγάλη δύναμη καθώς περιλαμβάνει 474 μέλη. Τρεις συνδυασμοί διεκδικούν τη διοίκηση του Συλλόγου,  ο συνδυασμός «Δυναμικά Μαζί» της μέχρι σήμερα Προέδρου του Συλλόγου Ελένης Γκατζογιάννη, η «Συνεργασία Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης»  του πρώην Προέδρου του Συλλόγου και Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Χριστοφορίδη και ο συνδυασμός του ΠΑΜΕ.

Οι εκλογές γίνονται σε ένα τεταμένο κλίμα με αλληλοκατηγορίες μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

- Advertisement -

Η ανάρτηση Χριστοφορίδη

Ο κ. Χριστοφορίδης κατηγόρησε  το απερχόμενο ΔΣ πως δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων την τελευταία τετραετία  και έκανε λόγο για «Στασιμότητα, ελλιπής διεκδίκηση, ελλιπής εκπροσώπηση, διοικητικά μπερδέματα…».

Όλη η ανάρτηση

Φίλες, φίλοι

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε ασχολούμαι με τον Σύλλογο εργαζομένων του Δήμου μας εδώ και πολλά χρόνια. Είτε σαν ενεργό μέλος, είτε σαν μέλος αλλά και επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το 2020 θεώρησαμε ότι ο Σύλλογος μας είχε μπει σε ένα δρόμο σταθερής τροχιάς και με την στήριξή μας ανέλαβαν την διοίκησή του αγαπητοί μας συνάδελφοι. Συνάδελφοι με τους οποίους συνυπήρξαμε στην διοίκηση του Συλλόγου μας για πολλά χρόνια και μας ενώνει η κοινή προσπάθεια και επιθυμία για την βελτίωση της εργασιακής ζωής όλων μας. Ανέλαβε λοιπόν την διοίκηση μια ομάδα συναδέλφων με στόχο ο Σύλλογος να συνεχίσει την ανοδική πορεία του καθώς υπήρχε πια ένας στρωμένος δρόμος.

Υπάρχουν όμως, δυστυχώς για όλους μας, κάποια γεγονότα. Ο Σύλλογος μας πλέον τα τελευταία χρόνια δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Πολλοί συνάδελφοι άρχισαν να εκφράζουν και να μεταφέρουν την δυσαρέσκειά τους. Στασιμότητα, ελλιπής διεκδίκηση, ελλιπής εκπροσώπηση, διοικητικά μπερδέματα…..Η μη διεξαγωγή των εκλογών στην ώρα τους (Μάρτιος του 2023)με αποτέλεσμα την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ εκπροσώπων του Συλλόγου στο πανελλήνιο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, γεγονός πρωτοφανές για όλους του Συλλόγους στην χώρα, ήταν η κορυφαία στιγμή που ανέδειξε την δυσλειτουργία, το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί ο Σύλλογος. Οι εκλογές που ακόμα δεν μάθαμε για ποιο λόγο δεν έγιναν πριν ένα χρόνο…

Σαν διοίκηση επίσης παραδώσαμε το 2020 έναν Σύλλογο πλήρως λειτουργικό, με γραφεία που ήταν ανοιχτά καθημερινά και κυρίως με παρουσία στους χώρους δουλειάς και λύσεις στα προβλήματά μας. Έναν Σύλλογο που κάθε συνάδελφός μας ένιωθε ότι μπορεί να απευθυνθεί ώστε να βρει συμπαράσταση και να νιώθει ότι θα γίνει ότι καλύτερο για να βρεθούν λύσεις.

Αυτόν τον Σύλλογο θέλουμε να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο. Για αυτό μια ομάδα ανθρώπων ( οι 10 στους 13 συμμετέχουν για πρώτη φορα) αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε εκ νέου ώστε να επανέλθει ο Σύλλογός μας σε ρυθμό λειτουργίας αντάξιο των προσδοκιών των μελών του, αντάξιο των κόπων μας, της δουλειάς μας και της ιστορίας του.

Διεκδικούμε λοιπόν την ψήφο σας, την εμπιστοσύνη σας και τολμούμε να πούμε ότι θα επαναφέρουμε τον Σύλλογο στον αγωνιστικό, διεκδικητικό, μαχητικό δρόμο που οφείλει να βρίσκεται.

Οι αναρτήσεις της Ελένης Γκατζογιάννη

Από την πλευρά της η  κα Γκατζογιάννη  αναφέρε σε ανάρτηση της πως «δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια ούτε είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές για ίδιον όφελος και προφανώς δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Κι αυτές οι έρμες οι μασχάλες πόσα καρπούζια να αντέξουν…» προσθέτοντας πως «το μόνο ενδιαφέρον μας είναι η καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και να βρεθούν οι λύσεις στα προβλήματα του κλάδου και των συναδέλφων».

Αναλυτικά

Συνάδελφοι

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Όσοι ήμασταν στο κεντρικό ενωτικό ψηφοδέλτιο, είμαστε εκ νέου υποψήφιοι μαζί με πολλά καινούργια πρόσωπα που είναι έτοιμα να αγωνιστούν, το καθένα από το δικό του μετερίζι, για τα κοινά προβλήματα του κλάδου μας.

Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια ούτε είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές για ίδιον όφελος και προφανώς δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Κι αυτές οι έρμες οι μασχάλες πόσα καρπούζια να αντέξουν…

Κι αυτοί οι εγωισμοί πόσο να διατρανωθούν ακόμη ….

Το μόνο ενδιαφέρον μας είναι η καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και να βρεθούν οι λύσεις στα προβλήματα του κλάδου και των συναδέλφων.

Η φιλοσοφία του ενός και ενιαίου ψηφοδελτίου ήταν πάντα, για εμάς, το ιδανικό. Δεν πέρασε γιατί η ματαιοδοξία επικράτησε της κάθε έννοιας λογικής.

Δεν είμαστε εδώ για να χωρίσουμε τους συναδέλφους σε στρατόπεδα με παιδιάστικα ψευτοδιλήμματα πασπαλισμένα με ξεπερασμένες πολιτικάντικες φανφάρες αλλά για να ΕΝΩΣΟΥΜΕ και να γίνουμε η φωνή όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για αυτά που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Δεν αποσκοπούμε σε θέσεις και σε αξιώματα κι αυτό είναι ξεκάθαρο.

Προχωράμε ενωμένοι, χωρίς αρχηγούς και σας κοιτάμε ΟΛΟΥΣ στα μάτια με αίσθημα ευθύνης.

Και νέα ανάρτηση

Η κα Γκατζογιάννη επανήλθε με νέα ανάρτηση για το θέμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

Δε συνηθίζω να απαντώ ούτε και να σχολιάζω, αλλά ως Προέδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνης αισθάνομαι την υποχρέωση να υπερασπιστώ αρχικά το κύρος του Συλλόγου και συνέχεια την προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, ως επικεφαλής.

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων αποτελεί ένα συλλογικό θεσμικό όργανο και όχι υπόθεση ενός.

Δεν «κληρονομείται» και ούτε «μεταφέρεται».

Δε δίνονται «χρίσματα» ούτε μοιράζονται αξιώματα.

Η συνέχεια ενός Συλλόγου είναι υπόθεση δυναμική που διέπεται από αρχές και διαδικασίες.

Είναι ντροπη να γράφονται ναι να διαδίδονται τέτοιες ανακρίβειες που μειώνουν την ίδια την αξιοπιστία του Συλλόγου.

Και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να θεωρεί τον Σύλλογο «μαγαζάκι» του.

Για το μόνο που θα πρέπει να απολογηθούμε ως πρώην συνεργάτες είναι το ότι το επιτρέψαμε.

Ανακρίβειες τέλος.

Εξηγήσεις δόθηκαν επανειλλημένα και δημόσια για την καθυστέρηση των εκλογών – η οποία έγινε με ομόφωνες αποφάσεις των μελών του ΔΣ και τωρινών συνυποψήφιων με τον άλλο συνδυασμό και το γιατί ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ αδυνατουμε να το εξηγήσουμε.

Όσο για το μέσο- συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, αν οι εκλογές γινόταν στις 24/11 όπως είχε προτείνει το ΔΣ δε θα υπήρχε κανένα θέμα.

Όμως ας μας εξηγήσει κάποιος για τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου όπου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διασύροντας και ξεφτιλίζοντας διαδικασίες και θεσμούς, μπλοκαρίστηκε η διαδικασία εκλογής της εφορευτικής επιτροπής με απαράδεκτο τρόπο, εμπαίζοντας τους ίδιους τους συναδέλφους.

Χάθηκαν επιπλέον 3 μήνες με το έτσι θέλω για να έχουμε τελικά από τις 10 υποψηφιότητες, μόνο 3.

Ασχολίαστο γιατί δε συμφέρει.

Όσο για το αν το ΔΣ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και συνέχισε το …. μεγαλειώδες έργο του πριν της 2020 εποχής οπου όλα τα προβλήματα ήταν « λυμένα» αυτό θα έπρεπε να είναι στη κρίση των συναδέλφων και να το αξιολογήσουν στις μεθαυριανές εκλογές- εκτός αν θέλουμε να τις καταργήσουμε και αυτές.

Τα τελευταία γεγονότα θλίβουν βαθύτατα, ο διχασμός έχει κυριαρχήσει σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητή.

Συνάδελφοι δε μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα αν δεν είμαστε ενωμένοι.

Σκοπιμότητες τακτικές και πολιτικάντικες νοοτροπίες μας πάνε πίσω και δε μας τιμούν.

Το ΔΣ είναι εδώ, στηρίζει τον Σύλλογο, διασφαλίζει την τήρηση των διαδικασιών, δε μηδενίζει, σέβεται τη διαφορετική άποψη, κανείς δεν περισσεύει και όλη η ομάδα και προσωπικά εγώ διαφωνούμε με το κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργηθεί.

Υπάρχουν και νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν ας μην τα αποθαρρύνουμε με τη στάση μας.

Μοιραστείτε την είδηση