Στις Βρυξέλλες για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις ο Δήμαρχος Κοζάνης

1 Min Read

Συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμμερμανς

Στo συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αποστολής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26-27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, βρέθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναλύθηκε η πορεία των πόλεων προς την κλιματική ουδετερότητα, τα μέσα επίτευξης αυτού του στόχου, αλλά και οι τρόποι επιτάχυνσης αυτής της διαδικασίας μέσω συνεργασιών.

Κατά τη δεύτερη μέρα, ο κ. Μαλούτας συναντήθηκε με τους αιρετούς και τα στελέχη που συμμετέχουν στην Αποστολή των Πόλεων, τον διευθυντή της Aποστολής, Patrick Child, το δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη και τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας, Νίκο Μπασακίδη.

Στο περιθώριο του ίδιου συνεδρίου ο κ. Μαλούτας συναντήθηκε με τον  Φρανς Τίμμερμανς, πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πράσινη Συμφωνία, στον οποίο παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία του Δήμου Κοζάνης προς την κλιματική ουδετερότητα, με έμφαση στο στρατηγικό σχέδιο και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση