Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι επεκτάσεις της τηλεθέρμανσης σε Κρόκο και Δρέπανο

2 Min Read

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης  συζητήθηκε το βράδυ το θέμα της  πορείας των μελετών για τη σύνδεση με  την Τηλεθέρμανση των Οικισμών  Δρεπάνου και Κρόκου. Η εκπόνηση των  μελετών έχει ανατεθεί από το τέλος του  2013 στην ΑΝΚΟ με χρόνο «καθαρής
μελέτης» 11 μήνες.

Την ανησυχία του για το γεγονός πως  ενώ βρισκόμαστε στο τέλος του 2016 οι  μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί  εξέφρασε ο επικεφαλής της  αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας ο  οποίος ήταν και αυτός που έφερε το  θέμα στη συνεδρίαση.
«Οι τηλεθερμάνσεις Κρόκου και  Δρεπάνου είναι ιδιαίτερα σημαντικά  εργα. Τόσο για τον Κρόκο που είναι ο  μεγαλύτερος οικισμός του Δήμου μας  όσο και για το Δρέπανο που ήταν μια  υπόσχεση εδώ και πολλά χρόνια καθώς  περνούσε από πάνω από τους αγωγούς.
Θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία  μας τόσο για τη μη ολοκλήρωση των  μελετών όσο και για το γεγονός πως το  το έργο απαιτεί σημαντικά ίδια  κεφάλαια για το οποία θα πρέπει να  υπάρξει δανεισμός σε  ένα πολύ  δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της  ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πεκρίδης ανέφερε πως η  διάρκεια της σύμβασης με την ΑΝΚΟ  είναι τετραετής και στους επόμενους 6  μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες.Σημείωσε επίσης πως όταν το ΕΣΠΑ θα  «ανοίξει» η ΔΕΥΑΚ θα είναι έτοιμη να  υποβάλλει τις προτάσεις ενώ  συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα  χρηματοδότησης καθώς η ίδια  συμμετοχή θα καλυφθεί από δανεισμό.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση