Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μαμάτσειο

2 Min Read

Μητσοτάκης: ¨Πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Κοζάνης¨

Στο εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου, όπου έγινε σύντομη τελετή θεμελίωσης,  βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεύομενος από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα ουσιαστικά θεμελιώνουμε, παρότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Κοζάνης, ουσιαστικά διπλασιάζουμε το νοσοκομείο ως προς την δυναμικότητά του, προσθέτοντας μια υπερσύγχρονη πτέρυγα η οποία θα συνδέεται με τα παλαιότερα κτίρια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
«Για εμένα προσωπικά η υγεία θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας μας, εφόσον μάς εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, είναι πολύ ψηλά στην προτεραιότητα της κυβέρνησης. Έχουμε και το σχέδιο και τη δυνατότητα χρηματοδότησης, αλλά κυρίως έχουμε τους ανθρώπους, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, οι οποίοι υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους καινούριους φοιτητές μας, οι οποίοι θα έρθουν αύριο να στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και πράγματι, αυτό το νέο ΕΣΥ το οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, θα αποτελέσει μία πολύ μεγάλη πρόκληση, αλλά και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα συνολικά», πρόσθεσε.
Η νέα πτέρυγα του ΓΝ Κοζάνης, περίπου 5.500 τετραγωνικών μέτρων, θα στεγάσει τη χειρουργική και παθολογική κλινική, δυναμικότητας 54 και 44 κλινών αντίστοιχα, μαζί με βοηθητικούς χώρους.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στον χώρο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Σιόλιος.
Όλγα Τουφεγγοπούλου
Μοιραστείτε την είδηση