Στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών οι προκλήσεις και οι προοπτικές της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη νέα εποχή, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

1 Min Read

Στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επέλεξε να εστιάσει στις προκλήσεις και τις προοπτικές της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη νέα εποχή, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το παραπάνω ζήτημα δεν είναι απλά περιφερειακό. Είναι ζήτημα εθνικό, ευρωπαϊκό και ταυτόχρονα διεθνές. Η επιτυχία της δίκαιης μετάβασης, σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων και αβεβαιότητας, αποτελεί παράδειγμα και κίνητρο για άλλες Περιφέρειες.

- Advertisement -

Από την άλλη πλευρά, πιθανή αποτυχία δημιουργεί φόβους, που ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο στην πορεία αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Σήμερα, το μεγάλο δίλημμα είναι:

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ  Ή ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το σχετικό αφιέρωμα, που ετοίμασαν οι συνεργάτες του ΔΙΚΤΥΟΥ στο οποίο παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Ευρωπαϊκού και Εθνικού Σχεδιασμού.

Επίσης παρουσιάζουν τις θέσεις τους Υπουργοί, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Φορέων, Επιστήμονες (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) από Ελλάδα  και Γερμανία.

https://todiktio.eu/afieroma-diktyoy-energeiakos-kai-psifiakos-metaschimatismos-os-pylones-tis-quot-dikaiis-metavasis-quot-ton-lignitikon-periochon/

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών στην αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα: « Απολιγνιτοποίηση! Πότε ξεκινά η δίκαιη μετάβαση» το Σάββατο 9 Απριλίου ώρα 11:05 στον σύνδεσμο: https://delphiforum.gr/

Μοιραστείτε την είδηση