Στο “Φίλιππο” απόψε η παράσταση “Οι μύθοι του Αισώπου” λόγω του καιρού

3 Min Read

Στο “Φίλιππο” θα ανεβεί  απόψε στις 9 το βράδυ  η παράσταση “Οι μύθοι του Αισώπου” λόγω καιρού.

Το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Περιοδεύει σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ για 7ο συνεχές καλοκαίρι & έπειτα από τις τεράστιες επιτυχίες που σημείωσε με τις παραστάσεις του, Το Ασχημόπαπο , «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», Η Πεντάμορφη & το Τέρας , Ο Λύκος & τα 3 Γουρουνάκια κ.α. συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και έρχεται για 7η συνεχή χρονιά στην πόλη μας με ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ !!!

- Advertisement -

Ο Αίσωπος με τους μύθους του κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο διαχρονικές κουλτούρες στην ιστορία του ανθρώπου, της τέχνης και της καθημερινότητας μας. Είναι πάμπολλες οι φορές που ακόμα και ο σύγχρονος άνθρωπος παγκοσμίως, χρησιμοποιεί ένα επιμύθιο από τον Αίσωπο για να χαρακτηρίσει μια πράξη ή μια συμπεριφορά. Μέσα από τις πράξεις των ζώων, μέσα στους μύθους του, τα οποία αποκτούν ανθρώπινη φύση, ο εμπνευστής μας δίνει την αίσθηση πως η ανθρώπινη συμπεριφορά, καλή ή κακή, είναι πέρα από την την εποχή, το χρόνο, τα ήθη και τις φυλές. Η απόλυτη δικαιοσύνη που έρχεται στο τέλος κάθε μύθου, με το επιμύθιο, δείχνει ξεκάθαρα πως η “κάθαρση” είναι αναπόφευκτη.

Μέσα από την ένωση μερικών από των γνωστότερων μύθων του, θα παρακολουθήσουμε μια τυπική μέρα στο δάσος του Αισώπου, όπου αναλαμβάνουν “δράση” το λιοντάρι, το ποντίκι, ο ψεύτης βοσκός, ο λαγός, η χελώνα, η αλεπού, το κοράκι και άλλα ζώα, που όμως τίποτα δεν θα λειτουργήσει φυσιολογικά. Θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπλέξιμο όπου όλα τα ζώα θα προσπαθήσουν μαζί να βρουν την άκρη του νήματος. Ο μοναδικός όμως, που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο ίδιος ο Αίσωπος.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης
Κείμενο: Γιώργος Πούλης
Σκηνικά – Ειδικές κατασκευές: Βαλεντίνο Βαλάσης
Μουσική επιμέλεια: Χρύσα Καζάκου
Κατασκευή κοστουμιών: Ελεη Ψύρρα
Σχεδιασμός φωτισμών: Πασχάλης Λόκας
Γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης
Σχεδιασμός κοστουμιών: Βαλεντίνο Βαλάσης

Παίζουν – Χορεύουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Πούλης, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Χρήστος Βασιλακόπουλος, Άννα Μαλτέζου, Κωνσταντίνος Κυζούλης

Διάρκεια: 80 λεπτά (με ένα διάλειμμα 10 λεπτών)

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Μοιραστείτε την είδηση