Στο Κουρί ο εορτασμός των 90 ετών από την ίδρυση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού- Γιατί “μια φορά Οδηγός, πάντα Οδηγός”

2 Min Read

Τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Οδηγισμού γιορτάζει φέτος το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και διοργανώνει διάφορες δράσεις και συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα για να γιορτάσει την επέτειο αυτή. Στην Κοζάνη, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο Οδηγικό Κέντρο που βρίσκεται στο άλσος Κουρί.

- Advertisement -

Οι διοργανωτές καλούν παλιά και νέα μέλη να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να φέρουν μαζί τους φωτογραφίες και αναμνηστικά από τις Οδηγικές τους στιγμές.

 Τι είναι ο Οδηγισμός

Οι Οδηγοί αγαπάνε την περιπέτεια, την εξερεύνηση και τα ταξίδια. Τους αρέσει να γνωρίζουν νέους τόπους και να ανακαλύπτουν καινούργια πράγματα. Πάνω απ’ όλα, τους αρέσει η παρέα και το γεγονός ότι σχεδιάζουν, αποφασίζουν, και κάνουν τις δικές τους ιδέες πραγματικότητα! Ακόμα:

  • Μαθαίνουν να φροντίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους γύρω τους.
  • Δημιουργούν γερές φιλίες οπουδήποτε βρίσκονται.
  • Εξερευνούν τα πάντα (τη φύση, την κοινωνία, τον κόσμο).
  • Είναι μέσα στα πράγματα.

Οι ίδιοι στο κάλεσμα τους τονίζουν:

«Όταν έρθεις για πρώτη φορά σε μια Ομάδα Οδηγών, θα γίνεις μέλος μίας Ενωμοτίας, μιας ολιγομελούς αυτοδιοικούμενης ομάδας Οδηγών. Η Ενωμοτία είναι μια παρέα φίλων, τόσο μικρή, ώστε να αισθάνεται ο καθένας ότι ανήκει σ’ αυτήν και τόσο μεγάλη, ώστε να κάνει θαύματα και με τις πράξεις της προσπαθώντας συνεχώς να φέρνει στον κόσμο την αλλαγή που επιθυμεί και ονειρεύεται» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση