Στο Πανεπιστήμιο με εκμίσθωση το Τουρκικό Σχολείο των Σερβίων

2 Min Read

Πέρασε κατά πλειοψηφία (13 υπέρ συν την ψήφο του προέδρου και 11 κατά) στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων η πρόταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Δήμο Σερβίων για την 20ετή εκμίσθωση του κτηρίου του οθωμανικού γυμνασίου με ενδιάμεση αξιολόγηση στα πέντε χρόνια, με σκοπό αυτό να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς του ιδρύματος, όπως η διεξαγωγή εκδηλώσεων, σεμιναρίων, μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καλοκαιρινών μαθημάτων και τη στέγαση των συμμετεχόντων σε αυτό με τη λειτουργία του ως ξενώνα ή επιμορφωτικού κέντρου ή και εκθετηρίου τοπικών προϊόντων.
Το θέμα ήρθε για δεύτερη φορά προς ψήφιση, καθώς τον περασμένο Μάιο το αποτέλεσμα ήταν 11 υπέρ και 6 κατά.
Αρχικά ο Δήμαρχος Σερβίων διάβασε την επιστολή του Πρύτανη Θ. Θεοδουλίδη προς τον ίδιο, στην οποία αναφέρονται οι χρήσεις που μπορεί να έχει το κτίριο και τονίζεται πως μετά την παραχώρηση το Πανεπιστήμιο θα αναζητήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο σχολείο. «Φυσικότατα ανοίγοντας τις πόρτες ενός κτιρίου που έχει 100 χρόνια να χρησιμοποιηθεί, δίνουμε φως και ώθηση στο Δήμο… Ζητώ την ψήφο του καθενός γιατί θα είναι άδικο να χαθεί αυτή η ευκαιρία» είπε ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου. Μάλιστα, έκανε λόγο για ιστορική στιγμή και μεγάλη ευκαιρία, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία, καθώς αυτή είναι προϋπόθεση της εκμίσθωσης.
Την άποψη ότι είναι ευκαιρία για το Δήμο συμμερίστηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος, δίνοντας έμφαση στο δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.
«Όχι» είπε η παράταξη «Στάση Σερβίων» με επικεφαλής τη Ρίτσα Σπυρίδου, τονίζοντας ότι το Σχολείο πρέπει να μείνει στο Δήμο και ζήτησε την αξιολόγηση της δικής της πρότασης σχετικά με την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων σχολείων.
Η συζήτηση έγινε σε κλίμα έντασης με ανταλλαγές σκληρών εκφράσεων και χαρακτηρισμών ιδιαιτέρως μεταξύ του προέδρου του οργάνου Ν. Μπουκουβάλα και της επικεφαλής της «Στάσης Σερβίων» Ρίτσας Σπυρίδου.

Μοιραστείτε την είδηση