Στο Παρίσι για το Grand Prix Tae Kwon Do ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου

2 Min Read

Για άλλη μια φορά χωρίς χορηγό και χωρίς την στήριξη αυτοδιοίκησης και πολιτείας

Στη μάχη της συλλογής βαθμών που θα τον περάσει απευθείας στην Ολυμπιάδα του Παρισιού, βρίσκεται ο αθλητής της «Μακεδονικής Δύναμης» Κοζάνης Αποστόλης Τεληκωστόγλου, ο οποίος βρίσκεται στην Γαλλική πρωτεύουσα για το παγκόσμιο Grand Prix. Την διοργάνωση συμμετέχουν οι 32 καλύτεροι αθλητές του κόσμου βάσει της βαθμολογίας τους.

Ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου βρίσκεται σήμερα στην έκτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και στην 12η στην Ολυμπιακή, θέσεις που αποτελούν πλεονέκτημα για την κλήρωση με τους αντιπάλους του. Τον χωρίζουν μόλις 25 βαθμοί για να προκριθεί στην Ολυμπιάδα του 2024 και να φτάσει το όνειρο. Να σημειωθεί πως το χρυσό μετάλλιο στην συγκεκριμένη διοργάνωση που συμμετέχει τώρα δίνει 60 βαθμούς.

Ο δυο φορές αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Ταε Κβο Ντο και χάλκινος στους φετινούς Μεσογειακούς Αγώνες, πραγματοποίησε μια εντατική προετοιμασία για τα Grand Prix σε Αθήνα και Καρπενήσι, υπό την καθοδήγηση  των προπονητών Jalal  Khodami Boroujeni (προπονητής εθνικής ομάδα του Ιράν) και του  Θοδωρή Ζηνέλη (ομοσπονδιακός προπονητής).

Και σε αυτή την παγκόσμια διοργάνωση, ο Τεληκωστόγλου στηρίζεται μόνο από τον Σύλλογό του και την οικογένειά του και την επιστημονική ομάδα που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της. Δεν έχει κανέναν χορηγό, καμία υποστήριξη από την αυτοδιοίκηση, δεν βρίσκεται στον κατάλογο χορηγιών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (στον οποίο βρίσκονται αθλητές με μικρότερες από το Παγκόσμιο διακρίσεις) και δεν έχει λάβει ακόμη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την αμοιβή του Παγκόσμιου μεταλλίου από τον Μάϊο του 2019. Τα αεροπορικά του εισιτήρια για το Παρίσι και την διαμονή εκεί ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβο Ντο.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση