Στο Υπουργείο Ενέργειας η απαλλοτρίωση της Ακρινής – Στις 30 Απριλίου κατατέθηκε το σχέδιο από τη ΔΕΗ

2 Min Read

«Το σχέδιο απαλλοτρίωσης του οικισμού Ακρινής και μετεγκατάστασης των Ακρινής και Αναργύρων βρίσκονται από τις 30 Απριλίου στο Υπουργείο Ενέργειας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο www.kozani.tv και στην τηλεόραση του Flash ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, μετά τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής Κώστας Πουτακίδης και το εξώδικο προς τον Υπουργό Ενέργειας και τη ΔΕΗ πως δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.
«Ο κ. Πουτακίδης πρέπει να έχει έλλειμμα ενημέρωσης. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ακρινής με επισκέφθηκε και τον ενημέρωσα εδώ και μια εβδομάδα οτι το σχέδιο βρίσκεται από τις 30 Απριλίου στο Υπουργείο όπως προβλεπόταν από το νόμο για τον οποίο δώσαμε μάχη μαζί με τους κατοίκους για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όλα τα θέματα εξελίσσονται ομαλά μέσα στα χρονοδιαγράμματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Καρυπίδης.
Ο κ. Καρυπίδης έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό έγγραφο, το οποίο είναι πρωτοκολλημένο 30.4.2018 και υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη. Το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σε εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθου 28 του Ν. 3937/31-3-2011 (ΦΕΚ 60 Τεύχος 1ο Άρθρο 28), όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4495/2017 (ΦΕΚ 167Α/3-11-2017), σας υποβάλλουμε συνημμένα σχέδιο απαλλοτρίωσης του οικισμού Ακρινής και μετεγκατάστασης των οικισμών Ακρινής και Αναργύρων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και Φλώρινας αντίστοιχα.
Το σχέδιο εγκρίνεται με Προεδρικό Διάταγμα, με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών».
Ότι το συγκεκριμένο ζήτημα παρακολουθείται στενά και οτι αν δεν τηρηθούν αυτά που προβλέπει ο νόμος η τοπική κοινωνία αλλά και οι φορείς θα αντιδράσουν δυναμικά, δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.
Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση