Στο ζενίθ οι προπονήσεις 350 αθλητών που συμμετέχουν στο 8ο Snow Camp στην Κοζάνη. Άκρως επιτυχημένη και με προοπτικές η διοργάνωση της «Μακεδονικής Δύναμης»

3 Min Read

Περισσότεροι από 350 αθλητές του Ταε Κβο Ντο από πολλές πόλεις της χώρας και από χώρες του εξωτερικού, ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας τις προπονήσεις τους στο κλειστό γυμναστήριο της Κοζάνης, συμμετέχοντας στο 8ο Snow Camp που διοργανώνει η «Μακεδονική Δύναμη». Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση του Συλλόγου της Κοζάνης, ο οποίος παρά τις δυσκολίες της πανδημίας κατάφερε, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να προσελκύσει για άλλη μια χρονιά αθλητές για να προπονηθούν από τους «μετρ» του αθλήματος.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες πολλών κατηγοριών, προπονούνται πρωί και απόγευμα στο ΔΑΚ χωρισμένοι σε γκρουπ ανάλογα με την κατηγορία τους και τις ηλικίες τους. Πέραν του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται κατά γράμμα, τέθηκαν και έξτρα μέτρα για την είσοδο στον χώρο, γι αυτό και όσοι συμμετέχουν πέραν του αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διενεργούν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού.

- Advertisement -

«Το συγκεκριμένο έξτρα μέτρο που θέσαμε στην διοργάνωση «προστάτευσε» αφού αρκετοί αθλητές και συνοδοί δεν ξεκίνησαν από τις πόλεις τους να έρθουν μιας και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Στον χώρο των προπονήσεων απαγορεύεται να μπαίνει οποιασδήποτε άλλος πέραν των αθλητών και των προπονητών που συμμετέχουν» τόνισε μιλώντας στον «Χ» ο προπονητής της «Μακεδονικής Δύναμης» Χρήστος Αλμασίδης.

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία έως την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου να προπονηθούν από διαφορετικούς προπονητές και να μάθουν τεχνικές, διάφορες πληροφορίες και μυστικά για το άθλημά τους και βέβαια να βελτιώσουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα. Πέραν αυτού, η πόλη της Κοζάνης απολαμβάνει τα οφέλη του αθλητικού τουρισμού αφού οι περίπου 600 άνθρωποι που βρίσκονται εδώ, κινούνται και καταναλώνουν στις επιχειρήσεις της περιοχής.

«Το 8th international snow camp είναι πλέον θεσμός για το taekwondo  στην πόλη της Κοζάνης. Πρόκειται για μια συνάντηση αθλητών με πολλαπλά οφέλη, τόσο σε προπονητικό επίπεδο, όσο και ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των αθλητών. Μπορεί το camp να  γίνεται κάτω από την σκιά της πανδημίας, όμως οι αθλητές έχουν την ωριμότητα και την υπευθυνότητα να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας ταεκβοντό  και γενικός γραμματέας Μακεδονικής δύναμης Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση