Στοχευμένοι έλεγχοι της  Αστυνομίας στο Νιάημερο

3 Min Read

Με αφορμή την έναρξη της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Κοζάνης, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Σεπτεμβρίου έως 03 Οκτωβρίου, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την παροχή πληροφοριών και εξυπηρέτησης των πολιτών σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, εντός του χώρου της εμποροπανήγυρης διενεργούνται πεζές περιπολίες Τάξης και Ασφάλειας, με σκοπό την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την αποτροπή – πρόληψη έκνομων ενεργειών, όπως κλοπές – διαρρήξεις, με στόχο την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

- Advertisement -

Επίσης, πεζοί τροχονόμοι, δικυκλιστές και εποχούμενες περιπολίες Τροχαίας λαμβάνουν μέτρα τροχαίας για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Με αφορμή την έναρξη των εμποροπανηγύρεων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας σας παραθέτει τις παρακάτω συμβουλές – οδηγίες:

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ
ΣΤΑΘΜΕΥΣΤΕ το όχημά σας σε χώρο στάθμευσης, όπου δεν παρακωλύεται η οποιαδήποτε τροχαία κίνηση, ούτε προκαλείται ενόχληση περιοίκων από στάθμευση οχημάτων σε ιδιωτική περιουσία τους. ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ότι ασφαλίσατε κανονικά το όχημά σας και ανεβάσατε πλήρως τα παράθυρα. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ το τυχόν σύστημα συναγερμού. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ εντός των οχημάτων εκτεθειμένα και σε κοινή θέα αντικείμενα αξίας, τσάντες, πορτοφόλια, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή επιτήδειων διαρρηκτών. ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ σας στα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλια, τσάντες, τσαντάκια μέσης, κινητά τηλέφωνα κ.α.). ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ τα φερμουάρ από τις τσάντες σας και κρεμάστε τες μπροστά από το σώμα σας. ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ τσάντες, πορτοφόλια, κινητά κ.α. αντικείμενα πάνω στους πάγκους, γιατί υπάρχει κίνδυνος κλοπής ή απώλειας. ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ μαζί σας ΜΕΓΑΛΑ χρηματικά ποσά.       ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΟΛΕΣ τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα περιμετρικά της οικίας σας, τα οποία θα βοηθήσουν τον επίδοξο διαρρήκτη να αναρριχηθεί. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ αν διαθέτετε το σύστημα συναγερμού. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ σύστημα αυτόματου φωτισμού με ανιχνευτή κίνησης ή χρονοδιακόπτη. ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ύποπτα άτομα ή ύποπτες κινήσεις, καλέστε ΑΜΕΣΩΣ το 100 και ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να συγκρατήσετε χαρακτηριστικά εμφάνισης των ατόμων ή τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος. ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙ  “εντελώς κλειστό”, το σπίτι ή το διαµέρισµά σας,  υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας. Αν υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει ένα (1) άτομο πίσω στο σπίτι. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση