Στοίχημα για την περιοχή η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού – Έργα διάνοιξης δρόμων για τους αλιείς του Πολυφύτου

2 Min Read

Στη διάνοιξη δρόμων στην παραλίμνια περιοχή της Αιανής και της γύρω περιοχής, με στόχο τη διευκόλυνση των ερασιτεχνών αλιέων και των οχημάτων ανάγκης κατά τη διάρκεια πανελλήνιων αγώνων αλιείας, προχώρησε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την δημοτική κοινότητα Αιανής.
Πρόκειται για δρόμους που υπήρχαν, αλλά είχαν εγκαταλειφθεί και εξαφανίστηκαν, καθώς καλύφθηκαν από κλαδιά και χώμα.
«Έχουν ξεκινήσει κάποια έργα υποδομών, ώστε να διευκολύνουμε τους αλιείς να αλιεύσουν με ασφάλεια» αναφέρει ο Αθανάσιος Στάμος, εκπρόσωπος ερασιτεχνικής αλιείας δημοτικής κοινότητας Αιανής. Τα έργα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Οι ερασιτέχνες αλιείς προετοιμάζονται για μια θερμή ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σεζόν, αφού φέτος στη λίμνη Πολυφύτου θα διοργανωθούν τέσσερα πανελλήνια πρωταθλήματα αλιείας κυπρίνου που θα φέρουν στην περιοχή εκατοντάδες λάτρεις του σπορ.
«Ετοιμαζόμαστε για τους διαγωνισμούς σε συνεργασία με τους συλλόγους ερασιτεχνών αλιέων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Πέρυσι σπάσαμε κάθε ρεκόρ σε βάρος ψαριού και σε σύνολο κιλών αλιευμάτων. Και φέτος πιστεύουμε ότι θα σπάσουμε τα δικά μας ρεκόρ, κάτι που θα είναι πολύ ευχάριστο» λέει ο κ. Στάμος.
Η προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών στη λίμνη Πολυφύτου είναι πάντα στα προεκλογικά υποψηφίων δημάρχων και βουλευτών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, την ώρα που η περιοχή προσφέρεται για ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων.
«Για πρώτη φορά η ΑΝΚΟ έχει πρόγραμμα για την ανάπτυξη των αλιευτικών και των παραλίμνιων περιοχών και στο πλαίσιο αυτό προωθούμε το αλιευτικό προϊόν, μέσω της μεταποίησης, της τυποποίησης και της συσκευασίας. Έχουμε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον και μέσα σε αυτό ο αλιευτικός τουρισμός είναι κάτι που θα πρέπει να αναπτυχθεί. Προφανώς οι ερασιτεχνικές δραστηριότητες φέρνουν κόσμο, αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερο», λέει Θάνος Κουλέτσος, ιχθυολόγος της ΑΝΚΟ και επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων και των ερασιτεχνών.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση