Στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας: Η απολιγνιτοποίηση έφερε ενεργειακή φτώχεια στον λαό, ενεργειακή εξάρτηση στη χώρα και ανεργία στους εργαζόμενους της περιοχής

2 Min Read

Εγκληματική χαρακτήρισε την απολιγνιτοποίηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του σε εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, τον οποίο επισκέφθηκε κατά την περιοδεία του σήμερα στη Δυτική Μακεδονία. Πρόσθεσε πως η απολιγνιτοποίηση έφερε ενεργειακή φτώχεια στον λαό, ενεργειακή εξάρτηση στη χώρα και ανεργία στους εργαζόμενους της περιοχής.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών Ενέργειας.

Αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιλέξουν στρατόπεδο ληστών, αλλά να έχουν μια αυτοτελή και ανεξάρτητη στάση δίχως εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε προς τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ παλεύει μαζί τους για όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και τους κάλεσε να πάρουν μέρος στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Τόνισε ακόμα πως το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όλους τους εργαζόμενους, άσχετα με το πόσο συμφωνούν μαζί του, για να συμπορευτούν στον δρόμο του αγώνα που είναι η μόνη διέξοδος από την κατάσταση που ζουν σήμερα.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον διευθυντή του ΑΗΣ, Γρηγόρη Τσαλιάνη. Νωρίτερα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Εορδαίας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψής του είναι:

  • Στις 5.30 μ.μ. συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και ΚΥ Δυτικής Μακεδονίας, στο ξενοδοχείο «Αλιάκμων» στην Κοζάνη.
  • Στις 7 μ.μ. ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Μοιραστείτε την είδηση