Στον κατάλογο PCI-PMI η Μονάδα αποθηκευσης Πτολεμαΐδας της Eunice Energy Group

2 Min Read

Στον κατάλογο PCI-PMI η Μονάδα αποθηκευσης Πτολεμαΐδας της Eunice Energy Group

Στον έκτο  κατάλογο έργων κοινού ενδιαφέροντος και έργων αμοιβαίου ενδιαφέροντος (PCI/PMI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάχθηκε η Μονάδα αποθήκευσης Πτολεμαΐδας της Eunice Energy Group

- Advertisement -

Ο μεγάλης κλίμακας σταθμός  ενεργειακής αποθήκευσης με την ονομασία  «Ptolemaida Battery Energy Storage System» (PTOLEMAIDA BESS), είναι δυναμικότητας 250MW/1000MWh.

Ο σταθμός   ενεργειακής αποθήκευσης Ptolemaida BESS αποτελεί αμιγώς ελληνικές ιδιωτικές επενδύσεις και συγκεντρώνει και αξιοποιοεί πλήρως τα τεχνικά, επιχειρησιακά και οικονομικά οφέλη, την ευκολία ανάπτυξης, τη χαμηλή περιβαλλοντική επίπτωση και τη μείωση του κόστους των αποθηκευτικών συστημάτων στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη μεταλιγνιτική εποχή.

Το έργο του Ptolemaida Storage αναμένεται να δημιουργηθεί σε έκταση 135,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμού αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σύστημα αποθήκευσης θα περιλαμβάνει 3.150 συστοιχίες και 1.575 container, ενώ συνολικά θα αποθηκεύει 1.174,1 MWh με ισχύ 292,95 MW.

Το project θα περιλαμβάνει, επίσης 75 μετατροπείς, ισχύος 3,8 MVA η κάθε μία, υποσταθμό μέσης και υψηλής τάσης 33/400 kV και υπόγεια καλώδια μέσης τάσης 33 kV.

Κάθε έργο που εντάσσεται στη σχετική λίστα, η οποία ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια, μπορεί να ζητήσει επιχορήγηση από το Conecting European Facility μεχρι του 50% του συνολικού κόστους των μελετών του.

Μοιραστείτε την είδηση