Στον καταραμένο τόπο βρέχει και… χάπια οξυκωδόνης

3 Min Read

Την μεθεπομένη των Χριστουγέννων επισκέφθηκα, στην Αγία Βαρβάρα, φίλη που έχει έλθει από το Σικάγο. Το ταξί με άφησε έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Κατεβαίνοντας είδα, ακριβώς απέναντι από το τμήμα, μεγάλο –και γεμάτο από κόσμο- γραφείο του νέου κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις», το οποίο έχουν ιδρύσει οι εξ Αμερικής ομογενείς Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης. Επίδοξοι, αμφότεροι, σωτήρες και της υπερχρεωμένης Ελλάδος συνολικώς και παντός Έλληνος οφειλέτου ειδικώς, καθώς εμφανίζονται ως κάτοχοι αμερικανικού ομολόγου, εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς την «Τράπεζα της Ανατολής».

 

- Advertisement -

Εμειδίασα, με ένα πικρό μειδίαμα, για το πόσο εύκολο είναι να βρει κάνεις, σε τούτο τον τόπο, οπαδούς έτοιμους να πιστέψουν σε οποιοδήποτε ψέμα. Και όχι μόνο στα «γύφτικα» της Αγίας Βαρβάρας, αλλά απανταχού της Ελλάδος. Πέραν της ειρωνείας όμως με κατέλαβε και οργή. Για το πόσον πλημμελώς εκτελούν τα μέσα ενημέρωσης το πρώτιστο καθήκον τους. Που δεν είναι άλλο παρά η ενημέρωση των πολιτών βάσει των πραγματικών γεγονότων.

 

Το πραγματικό γεγονός που θα βοηθούσε κάποιους να καταλάβουν τι είδους «λάκκο έχει η φάβα», ήταν η σύλληψη του υπαρχηγού του Σώρρα, του γιατρού Εμμανουήλ Λαμπράκη, στις ΗΠΑ, την 1η Δεκεμβρίου, μετά από μακρά παρακολούθηση, με την κατηγορία ότι είχε στήσει βιομηχανία έκδοσης ιατρικών συνταγών –μια ανά πεντάλεπτο, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- για την χορήγηση του οπιούχου χαπιού οξυκωδόνης. Το οποίο κανονικώς χορηγείται μόνο για την αντιμετώπιση οξυτάτων πόνων καρκινοπαθών και άλλων ασθενών, έναντι «ταρίφας» 150 δολαρίων ανά συνταγή . Μέσα σε πέντε χρόνια εξέδωσε 2400 τέτοιες συνταγές προς τοξικομανείς.

 

Συνάμα δε αισθάνθηκα και θλίψη, διότι αυτός ο λαός εξακολουθεί να παραμένει «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα γελασμένος». Και δεν μιλάμε μόνο για απλούς πολίτες της Αγίας Βαρβάρας. Εδώ βρέθηκε πρωτοδίκης στην Αθήνα που όχι μόνον αθώωσε πανηγυρικώς του Σώρρα και Λαμπράκη από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αλλά και παρήγγειλε να ασκηθεί δίωξη εναντίον των μηνυτών. Και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου …αγρόν ηγόρασε. Οπότε ήλε και η συνέχεια: Εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας άσκησε δίωξη κατά του διευθυντή υποκαταστήματος ασφαλιστικού οργανισμού, επειδή δεν δήχθηκε αιτήσεις πολιτών, οπαδών του Σώρρα, να …συμψηφίσουν οι οφειλές τους με …το «ομόλογο» των Σώρρα-Λαμπράκη.

 

Βρε, μήπως είμαστε άξιοι της τύχης μας;

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 

Μοιραστείτε την είδηση