Στον Κλείτο η νέα πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Καλλιτεχνικό Σχολείο

2 Min Read

Στην αλλαγή της πρότασης για τη χωροθέτηση του υπό ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης, προχωρά το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης. Συγκεκριμένα από την αρχική πρόταση που ήταν στο κτήριο του 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης , η νέα πρόταση αφορά το σχολείου του Κλείτου.
Θυμίζουμε πως στην πρόταση για φιλοξενία του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο 1ο ΓΕΛ είχε αντιδράσει μερίδα γονέων και μαθητών καθώς και οι καθηγητές του σχολείου.
Όταν είχε διαφανεί το συγκεκριμένο πρόβλημα ο Πρόεδρος της ΤΚ Κλείτου Κώστας Κορκοτίδης, πρότεινε να εξεταστεί η λύση εγκατάστασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Κλείτο.
Πράγματι η πρόταση έγινε αποδεκτή και πριν από περίπου ένα μήνα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση όπου με συντριπτική πλειοψηφία η κοινωνία του Κλείτου εκφράστηκε θετικά στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου.
Κατά την τότε συζήτηση τέθηκαν διάφορες ενστάσεις και ερωτήματα από πλευράς μερίδας κατοίκων και γονέων, σε θέματα όπως η μεταφορά σε γειτονικά σχολεία ή συστέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου με το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο. Παράλληλα όμως εκφράστηκε και η σημασία λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου για τον οικισμό αλλά και η δυνατότητα να μεταφερθούν οι μαθητές από το τριθέσιο σχολείο του Κλείτου, στο 6θέσιο και ολοκαίνουργιο σχολείο της ΖΕΠ.
Σημαντική ήταν και η δέσμευση πως το Δημοτικό Σχολείο του Κλείτου δεν θα καταργηθεί αλλά αν τελικά γίνει το Καλλιτεχνικό Σχολείο και δεν είναι εφικτή η συστέγαση, τότε θα τεθεί σε αναστολή ώστε αν ποτέ χρειαστεί να επαναλειτουργήσει.
Μετά από αυτά η Τοπική Κοινότητα Κλείτου εισηγήθηκε θετικά για την ίδρυση και λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Κλείτου και ταυτόχρονη μετακίνηση των μαθητών του στο σχολείο της ΖΕΠ ή σε άλλη σχολική μονάδα, που επιθυμούν οι γονείς των μαθητών.

Μοιραστείτε την είδηση