Στον ψηφιακό οδηγό των ελληνικών αρχαιολογικών μουσείων το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και η Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης

1 Min Read

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε ο ψηφιακός οδηγός των ελληνικών αρχαιολογικών μουσείων, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και η Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης.

Τον οδηγό σχεδίασε και υλοποίησε η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, με τη συνεργασία των Περιφερειακών Υπηρεσιών.

- Advertisement -

«Πρόκειται για έναν δίγλωσσο οδηγό (ελληνικά-αγγλικά) με πλούσιο περιεχόμενο και χρήσιμες πληροφορίες για τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της χώρας που στόχο έχει να παρουσιάσει τα μουσεία ως ένα εκτεταμένο και πολυδιάστατο δίκτυο πολιτισμού, αλλά και να ενημερώσει και να προτρέψει το κοινό να οργανώσει μια επιτόπου επίσκεψη στα μουσεία που επιθυμεί.

Στην παρούσα φάση ο οδηγός περιλαμβάνει 203 μουσεία, για καθένα από τα οποία παρουσιάζεται ένα σύντομο κείμενο της ταυτότητάς του, πληροφορίες επίσκεψης (ωράριο, εισιτήρια, παρεχόμενες υπηρεσίες, προσβασιμότητα κ.λπ), διασυνδέσεις (links) και φωτογραφικό-οπτικοακουστικό υλικό. Επίσης σε αυτόν θα αναρτώνται επίκαιρες ανακοινώσεις, όπως νέες μόνιμες εκθέσεις, σημαντικές περιοδικές εκθέσεις, έκτακτη επικαιρότητα. Η πρόσβαση στον οδηγό είναι δυνατή μέσα από όλους τους σύγχρονους φυλλομετρητές (browsers) και από οποιαδήποτε συσκευή, smartphone, tablet ή PC, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης

https://archaeologicalmuseums.culture.gov.gr

(προσωρινά με ανακατεύθυνση στο archaeologicalmuseums.gr ).

Μοιραστείτε την είδηση