Στον… βρόντο ο προληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης – Καταγγελία πολίτη για μη εξυπηρέτησή του

5 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη – [email protected]

Αρκετά, δυστυχώς, είναι τα παράπονα πολιτών για την μη εξυπηρέτησή τους από το Κέντρο Υγείας Κοζάνης κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των rapid tests μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr μέσω της οποίας οι πολίτες συμπληρώνουν φόρμα δωρεάν ελέγχου. Μετά την συμπλήρωση της φόρμας λαμβάνουν αυτοματοποιημένα στα κινητά τους τηλέφωνα ημερομηνία, ώρα και μέρος όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid test και προσέρχονται στο προκαθορισμένο μέρος για τον έλεγχο. Σύμφωνα όμως με τα παράπονα πολιτών της Κοζάνης, τουλάχιστον τρεις πολίτες που προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης για το καθορισμένο «ραντεβού» δεν εξυπηρετήθηκαν λόγω μη ενημέρωσης του προσωπικού το οποίο αδυνατούσε να τους εξηγήσει τους λόγους.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» το προσωπικό του Κέντρου Υγείας όντως δεν γνώριζε για την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί αφού δεν είχε «ραντεβού» για τους πολίτες που ήθελαν να πραγματοποιήσουν τα προληπτικά τεστ. Στον αντίποδα, όσοι έλαβαν μήνυμα για να κάνουν το τεστ στο στρατόπεδο «Μακεδονομάχων» η διαδικασία ήταν υποδειγματική και παράδειγμα προς μίμηση. Μάλιστα αρκετοί έσπευσαν να συγχαρούν όσους οργάνωσαν το συγκεκριμένο πρότζεκτ, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη διαδικασία δεν εμπλέκεται ο ΕΟΔΥ αλλά αρμόδιοι για την διενέργεια των προληπτικών ελέγχων είναι τα Κέντρα Υγείας.

Μια από τις καταγγελίες για το τι έγινε το πρωί της Δευτέρας έξω από το Κέντρο Υγείας Κοζάνης έφτασε και στον «Χ» με τον πολίτη μάλιστα να επισημαίνει πως στόχος της κίνησης του να κάνει rapid test ήταν και είναι για να βοηθήσει στην κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε για την παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα και στην εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας». Μάλιστα απογοητεύτηκε όταν το προσωπικό του ΚΥ του απάντησε «εφόσον δεν έχει υποψία ότι είσαι θετικός ή δεν έχεις συμπτώματα δεν έπρεπε να έρθεις».

Ακολουθεί η επιστολή – καταγγελία:

 

Η περιπέτεια της πλατφόρμας

 

Μετά την ανακοίνωση της λειτουργίας της πλατφόρμας testing.gov.gr αποφάσισα να δηλώσω τα στοιχεία μου ώστε να κάνω στο rapid test για τον κορονοϊό σε κάποιο εξεταστικό κέντρο της πόλης. Μετά από κάποιες μέρες έλαβα ενα μήνυμα που μου γνωστοποιούσε την ώρα του ραντεβού και τη διεύθυνση του χώρου εξέτασης. Μόνο που τελικά αυτό το γνώριζα μόνο εγώ και κανένας άλλος στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης.

Μια κυρία με ενημέρωσε από την είσοδο να μην πλησιάσω, στη συνέχεια αφού της έδειξα το μήνυμα εξαφανίστηκε για λίγα λεπτά για να με παραπέμψει σε ενα τηλεφωνικό νούμερο όπου θα με ενημέρωναν για τη διαδικασία. Ποιά διαδικασία δεν κατάλαβα αφού είχα λάβει μήνυμα με συγκεκριμένο ραντεβού. Επιμένοντας να πάρω μέρος στη διαδικασία τηλεφώνησα στο νούμερο που με παρέπεμψαν όπου τους πήρε 2 λεπτά να καταλάβουν τι θέλω λες και ζητούσα κάτι άγνωστο σε αυτούς. Η κυρία στο τηλέφωνο μου είπε ότι δεν ξαναβγαίνουν γιατί πρέπει «να ντυθούν» και αφού δεν έχω συμπτώματα δεν χρειαζόταν να κάνω το τεστ. Τη ρώτησα με ποιό τρόπο λειτουργεί η πλατφόρμα εφόσον υπάρχει ενα ραντεβού και μου είπε ότι η πλατφόρμα λειτουργεί αυτόματα και ότι η ίδια δεν ξέρει. Στη συνέχεια με παρέπεμψε σε άλλο άτομο το οποίο πήρε τα στοιχεία μου για να μου κλείσει την επομένη άλλο ραντεβού.

Για ποιό λόγο λειτουργεί η πλατφόρμα και παροτρύνει τον κόσμο να κάνει τεστ ακόμη δεν έχω καταλάβει. Οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου κέντρου δεν είχαν ιδέα για το τι γίνεται. Το κενό στη λειτουργία είναι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας ή οι κακές πλατφόρμες με τις αυτόματες απαντήσεις; Γιατί κάποιος πρέπει να μιλήσει με 3 ανθρώπους και να εξηγήσει τι γίνεται ενώ έχει λάβει μήνυμα με ενα συγκεκριμένο ραντεβού; Η δυσλειτουργία των πραγμάτων σε εποχής κρίσης δεν βοηθάει τους πολίτες να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη λειτουργία του συστήματος υγείας αλλά κυρίως να σεβαστούν τα μέτρα που θέτει η πολιτεία. Όλα γράφονται με αφορμή τον επικείμενο εμβολιασμό καθώς δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει τότε αν το σύστημα λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Μοιραστείτε την είδηση