«Στοπ» σε 25 ΜΠΕ ανανεώσιμων από την Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

3 Min Read

25 Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία δεν εγκρίθηκαν από την πέμπτη συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος, καθώς τα μέλη της δεσμεύονται από το ψήφισμα 7 του 2021, ενώ για δεκαπέντε από αυτές υπάρχουν ήδη αρνητικές αποφάσεις από δημοτικά συμβούλια και τοπικές κοινότητες. Συγκεκριμένα για το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον αιολικό σταθμό στην Κλεισούρα υπάρχει ένσταση, η οποία θα ακολουθήσει το δικαστικό δρόμο, από το σύλλογο απανταχού Κλεισουριέων.

Να σημειωθεί ότι το ψήφισμα του 2021 αναφέρει πως δεν πρόκειται να δοθεί «καμία έγκριση σε προτάσεις για εγκατάσταση έργων ΑΠΕ και θα γίνει αναστολή όλων των κατατεθειμένων σχεδίων μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο χωροταξικό», ζητώντας ουσιαστικό ρόλο στα τοπικά θεσμικά όργανα και ανταποδοτικά στην Περιφέρεια.

- Advertisement -

Ποιες μελέτες δεν πέρασαν

Αιολικά

Αιολικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δ.Ε. Μουρικίου & Βλάστης του Δήμου Εορδαίας, στην τοπική κοινότητα Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας, στη θέση “Κόκκινη Μαγούλα – Τρίκορφο” της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Δύο αιολικοί σταθμοί στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου και Κοζάνης, ένας στις Δημοτικές Ενότητες Βέροιας και Ελλησπόντου των Δήμων Βέροιας και Κοζάνης, ένας εντός των Δ.Ε. Βερμίου, Αγίας Παρασκευής και Νάουσας, των Δ. Εορδαίας και Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, ένας στη Δημοτική Ενότητα Βλάστης, του Δήμου Εορδαίας, ένας στη Δ.Ε. Βλάστης και Μουρικίου του Δήμου Εορδαίας, ένας στις Δημοτικές Ενότητες Αμυνταίου, Βεγορίτιδας και Μελίτης, των Δήμων Αμυνταίου, Έδεσσας και Φλώρινας και ένας στη Δ.Ε. Κλεισούρας του Δήμου Καστοριάς.

Φωτοβολταϊκά

Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου, στην τοπική κοινότητα Πολυμύλου, στη δημοτική ενότητα Σερβίων, στη δημοτική ενότητα Αγίας Παρασκευής του Δήμου Εορδαίας, στην τοπική κοινότητα Αρδάσσης και Βλάστης του Δήμου Εορδαίας, στη θέση «Λιβάδι» του Δήμου Κοζάνης, στην τοπική κοινότητα Ερμακιάς, του Δήμου Εορδαίας, στις δημοτικές κοινότητες Γαλάτειας, Φούφα και Βαρικού των Δήμων Εορδαίας και Αμυνταίου, στην τοπική κοινότητα Οινόης, στη θέση ‘ΠΥΡΓΟΙ’ της δημοτικής ενότητας Βερμίου του Δήμου Εορδαίας και στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Σαρανταπόρου των Δήμων Σερβίων και Ελασσόνας.

Σταθμοί Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας

Σταθμοί Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση “1Α χερσολίβαδο τοπικής κοινότητας Λιβερών” του Δήμου Κοζάνης και στο αγροτεμάχιο 325Α Ανατολικού της τοπικής κοινότητας Ανατολικού του Δήμου Εορδαίας.

Πλωτά Φωτοβολταϊκά

Εγκατάσταση Πλωτού Φωτοβολταϊκού Σταθμού σε εξαντλημένες εξορυκτικές εκμεταλλεύσεις στη θέση «ΒΕΥΗ 1» και στη θέση «AΧΛΑΔΑ 3» του Δήμου Φλώρινας.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση