Συγχωνεύσεις και εξορθολογισμό νοσοκομειακών δομών εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

2 Min Read

«Υπάρχει ήδη ένα σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία που μου φαίνεται πολύ λογικό» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Τη δημιουργία ενός συστήματος «Περιφερειακών Κέντρων» με ακτίνες στην περιφέρεια, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στα πέντε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας πως υπάρχει ήδη ένα πιλοτικό σχέδιο για τα νοσοκομεία της περιοχής τις υφιστάμενες δομές των οποίων «μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη δημιουργία ενός νέου νοσοκομειακού χάρτη που θα αποτελεί μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια (δεύτερης τετραετίας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε), από την οποία θα προκύψουν συγχωνεύσεις και εξορθολογισμός των υφιστάμενων δομών.

«Έχω δει ήδη ένα πιλοτικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, το οποίο μου φαίνεται πολύ λογικό, για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις υφιστάμενες δομές και από εκεί και πέρα που χρειάζεται να δημιουργήσουμε καινούρια νοσοκομεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου. 

«Υπάρχουν παθογένειες που πρέπει να διορθωθούν. Και εμείς λέμε πως δεν χρειάζεται να κλείσει καμία μονάδα αλλά μπορεί να αλλάξει η κατεύθυνσή της {…} θα εξορθολογήσουμε τις κλινικές που υπάρχουν στα περιφερειακά νοσοκομεία. Θα μας οδηγήσει αυτό σε κάποιες συγκρούσεις; Προφανώς! Θα ξεβολευτούν κάποιοι; Προφανώς! Είναι δυνατόν όμως σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση να περιοδεύει στην Ελλάδα και όπου εντοπίζει τέτοιες δυσλειτουργίες να λέει ότι δεν πρέπει με τίποτα να γίνει καμία παρέμβαση σε ένα νοσοκομείο που όλοι γνωρίζουμε ότι υπολειτουργεί και παρέχει πολύ μέτριες, για να μην χρησιμοποιήσω πιο αυστηρή έννοια, υπηρεσίες στους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση