Σύγχρονο και εξωστρεφές τουριστικό προφίλ ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Οι προοπτικές και η στρατηγική σε θέματα τουρισμού με έμφαση στις διασυνοριακές περιοχές τέθηκαν στην ατζέντα συνεδρίου στις Βρυξέλλες, στο οποίο συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης.
Εκεί ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε σε debate σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η περιφέρεια θα κινηθεί προωθητικά στα σχετικά θέματα τουρισμού, ταυτόχρονα με επισημάνσεις για το πως πρέπει να κινηθεί σε επίπεδο οδηγιών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τα κράτη μέλη.
Στους στόχους της νέας περιφερειακής διοίκησης είναι η διεκδίκηση μεριδίου του τουριστικού προϊόντος, καθώς οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί. Μάλιστα, ζητούμενη είναι η διεύρυνση και η εξωστρέφεια που μπορούν να αλλάξουν το προφίλ της Δυτικής Μακεδονίας και να φέρουν συμπληρωματικούς πόρους.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επισημάνθηκε από τον κ. Κασαπίδη πως προετοιμάζεται μεθοδικά η επιστημονική σκιαγράφηση ενός νέου μοντέρνου επικοινωνιακού εξωστρεφούς προφίλ της Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα εργαλεία για τη διείσδυση σε ειδικές αγορές τουρισμού. Αιχμή του δόρατος, το υδάτινο στοιχείο των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας που σε συνδυασμό με τα πολιτισμικά και γαστρονομικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση μεταξύ των λοιπών περιφερειών της χώρας.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, υπηρεσιακά στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, εκπρόσωποι Φορέων, Δήμων και Υπηρεσιών της Καστοριάς, των Πρεσπών και της Φλώρινας, αλλά και ειδικοί εμπειρογνώμονες με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα σημαντικά συνέδρια, όπου καθορίζεται το μέλλον των περιφερειών της Ευρώπης.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση