Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, από το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

2 Min Read

Σάββατο 21 Οκτώβρη 11πμ Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Η εμπλοκή της χώρας μας στην σφαγή στην Γάζα είναι απαράδεκτη, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαριά ευθύνη για την συμμετοχή στο έγκλημα που διαπράττει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με την χρόνια συνδρομή των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Καταγγέλλουμε την υποκρισία ορισμένων που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στη φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 χρόνια βιώνει την Ισραηλινή βία και κατοχή. Για 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσα τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά. Χιλιάδες είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονται στις φυλακές.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης , που αγωνίζεται για το δικαίωμα του να μπορεί να ζει ελεύθερος στην χώρα του χωρίς κατοχή, ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, τοίχους και φράχτες.

Αγωνιζόμαστε για: 

• Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

• Δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

• Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

• Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

• Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ 

Στεκόμαστε με την σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.

Μοιραστείτε την είδηση