Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΡ.ΣΥ. Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην ακρίβεια και στον πόλεμο

2 Min Read

Η άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, η ενεργειακή και η επισιτιστική κρίση βρέθηκαν στην ατζέντα της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο από την Αριστερή Συμπόρευση για τη Δυτική Μακεδονία.

Ο Στέφανος Πράσσος χρακτήρισε την κατάσταση ως την χειρότερη των τελευταίων 15 ετών, ενώ τόνισε πως υπάρχουν οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης και αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Οι λόγοι που γίνεται αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως τα πραγματικά εισοδήματα είναι καθηλωμένα στην περίοδο της αρχής της οικονομικής κρίσης, οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα καύσιμα και το ρεύμα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ώστε ακόμα και η μέση λαϊκή οικογένεια να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε βασικές ανάγκες.

Ο κ. Πράσσος αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων, όπως ο διπλασιασμός της τιμής των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, η ενεργειακή κρίση και εστίασε στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που πλήττεται περισσότερο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η κατασκευή φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών στερούν από αγρότες και κτηνοτρόφους καλλιεργήσιμες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, δίνοντας τη χαριστική βολή στους ΤΟΕΒ.

Για τους λόγους αυτούς η ΑΡ.ΣΥ. Δυτικής Μακεδονίας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, και τη νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας «για έναν αγώνα διαρκείας, μαζικό και ενωτικό, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο», όπως αναφέρει.

Τα αιτήματα αφορούν, μεταξύ άλλων, σε μείωση των τιμών των προϊόντων και των καυσίμων, μείωση έως και κατάργηση του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη διατροφής με μείωση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων από το πετρέλαιο και το ρεύμα, αύξηση της συμμετοχής του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα, στήριξη της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής, αλλά και ακύρωση όλων των εγκαταστάσεων βιομηχανικών φωτοβολταϊκων σε λιβάδια και σε γόνιμες εκτάσεις.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση